Sztárok

Renée Strauss itáliai stílusú esküvőshow-ján jártunk

A TLC Beverly Hills-i menyasszonyok műsorának sztárja, Renée Strauss a kisujjából rázza ki a különböző stílusú esküvők leszervezését. Ami azt illeti, saját magának is intézett már kettőt… és esküszik, hogy a második választása tökéletes, több esküvője nem lesz. Épp ezért a "nagy nap" fogalma ma már mást jelent számára: az éves esküvői show-jának dátumát, ahová persze szeretett férje is elkíséri. Idén mi is ott jártunk és megismertük a legújabb, Renée-féle, Los Angeles-i esküvői trendeket – mediterrán stílusban.
Szerzőnkről:
Vida Virág Los Angelesbe keveredett magyar újságíró, aki a párját követte az óceán túlpartjára. “Ha hét évvel ezelőtt nem ismerem meg a miskolci Cinefest Filmfesztiválon amerikai filmes férjemet (ezúton is hála és köszönet a szervezőknek), akkor talán minden másképp alakult volna… Most viszont évek óta rendszeresen belekóstolhatok a kaliforniai életérzésbe, testközelből figyelhetem Hollywoodot és az angyalok városának filmes forgatagát. És – szakmai ártalom – meg is írom nektek!”
Virág korábbi írásait itt találjátok!

A gondos keresztanyám

Renée, aki az első találkozásunk alkalmával “örökbe fogadott” és azóta a Los Angeles-i keresztanyámnak hívja magát, ma már egyszerűen csak Vivinek szólít, és valóban igyekszik gondomat viselni. Így kerültem idén a Sunset Boulevard-i Luxe Hotel romantikus kertjébe, ahol – mivel Renée azt mondta, “Ma csak érezd jól magad, drágám!” – proseccóval és citromos pizzával a kezemben kóstolhattam bele, milyennek álmodja meg az itáliai stílusú esküvőt Beverly Hills első számú esküvőguruja.

Reneé Strauss itáliai stílusú esküvőshow-ján jártunk

Renée mindenkor, mindenhol, mindenkinek

A “nagy nap” előtti éjjel még eszembe jutott valami és hajnali háromkor küldtem egy e-mailt Renée-nek. Arra gondoltam, hogy másnap bizonyára korán kel a készülődés miatt, és pár óra múlva biztosan kapok tőle választ. A válasz viszont azonnal érkezett… Mikor találkoztunk, kíváncsiságból megkérdeztem tőle, hogy hány órakor feküdt le, mire bizalmasan belém karolt és azt válaszolta: “Drágám, én nem feküdtem le! El sem hiszed, mennyit dolgoztam ezen az kiállításon, és most jobban izgulok, mint a saját esküvőm előtt!” – és már szaladt is tovább a verandán végigfutó borostyánok alatt, ahol minden fotóshoz volt egy-egy kedves szava. Elindultam szétnézni. Beléptem a terembe, de Renée mintha osztódott volna, bent máris a kacagására lettem figyelmes. Egyik pillanatban még a Luxe mesterszakácsával kokettált egy osztrigával a kezében, a következő pillanatban már a menyasszonyi ruhákban tündöklő modellekkel fotózkodott, közben belekóstolt egy-egy esküvői tortába is, és magához vett pár szál virágot a The Hidden Garden pultjáról. Aztán átviharzott a termen és minden egyes kiállítóját nevén szólítva szórta a kedves elismeréseket és bókokat.

Nézzétek videós beszámolónkat és Renée üzenetét a magyaroknak!

Videó: Rory Muirhead, Massimo Amici

Egy nap Itália a Sunseten

Renée-nek volt is miért lelkesednie. Az itáliai esküvői kiállítás (általa) precízen összehangolt és kidolgozott részletei nagyszerű hangulatot teremtettek a Luxe-ban. Már a bejáratnál tangóharmonikás szicíliai asszony fogadta a vendégeket kedvcsinálóként, akit külön autentikussá tett, hogy amikor a dekorációból egy pálmalevél véletlenül ráborult, abbahagyta a játékot és hangosan szentségelni kezdett – olaszul, persze. A hotel kertjében, az oszlopsorok közt elő-előbukkanó álarcosok a velencei karnevált idézték, a kert egyik szegletében megbújó utcai festő a megjelenteket festette rá a vásznára. A gondolás fiúk nagy kalapban, pazar olasz tervezésű ékszerekben sétáló modellek, a papírvirágok és -galambok valódi itáliai hangulatot teremtettek. De ezek a kellékek – beleértve a frissen sült pizza illatát is – csupán statisztáltak Renée élő show-jában: a “főszereplők” a bemutatóteremben várták a leendő menyasszonyokat. Itt a pezsgőbor helyett már amaretto (mandula) likőrből készült koktélt lehetett kóstolni, pizza helyett anchovys (apró “ajóka” halas) falatkákat és olasz trüffeles csokit kínáltak. A Mayfair House-birodalom idei újítása a mediterrán stílusú wellness-lánybúcsúkra koncentrált, és feliratos (menyasszony, örömanya, koszorúslány) fürdőköpenyekkel, strasszos papucsokkal gondolt a násznépre is.

Renée és a kifutó

Renée ezúttal színpadi képességeit is megcsillantotta. Képzett színészeket megszégyenítő magabiztossággal vette birtokba a kifutót – olasz nászutat sorsolt –, és nem mellesleg egy nyílt színi öltözéssel látványosan megszabadult a magassarkújától is. Aztán átengedte a terepet a modelleknek és megkezdődött az est fénypontja: az esküvői ruhák felvonulása. A szebbnél szebb fazonok közt a sellőszabás dominált, de a derékben szabott, klasszikus, fűzős királylányruhák sem mentek még ki a divatból, az esküvők örököld slágerei. A divatbemutatón is egy ilyen darab vonult utoljára, mint a kollekció gyöngyszeme. Ez a stílus inkább idézte a reneszánsz Itáliát, mint a spanyolos sellőfazon.

Megnézem
Összes kép (1)

 Én és a kifutó…?

Az este végére Renée láthatóan elfáradt, de a legnagyobb természetességgel a vörös szőnyeg mellé egy padra telepedve, törökülésben fogadta a búcsúzó menyasszonyokat, kollégákat, barátokat, rajongókat és mindenkit – egyforma kedvességgel –, aki szeretett volna vele még szót váltani.

Másnap szűkszavú e-mailt kaptam tőle, és ismerve a merész terveit, felcsillant a szemem: “Vivikém! Modellkedtél már valaha?” – kérdezte. Mivel azok közé a nők közé tartozom, akiket az esküvői ruha (és különböző jelmezek) viselése mindig is lázba hozott, arra gondoltam, hogy – ha már Gogol köpönyegéről lecsúsztam – talán egyszer Renée Strauss sellőfazonú vagy királylányszabású esküvői ruhájába bújhatok… Felvillanyozó gondolat! Hogy milyen körülmények közt, azt majd még meglátjuk.

Beverly Hills-i menyasszonyok a TLC műsorán:
Hétfő–péntek: 18:00 óra
Szombaton: 13:00 óra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top