Sztárok

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

Bizony, bizony! A szingliség fogalmának megteremtője, a Cosmopolitan koktél leghíresebb reklámarca, a hazai közönség irreális női mintáinak megteremtője (igen hölgyeim, bocsánat, de így van!) már ötvenéves. Sarah Jessica Parker a Szex és New York Carrie Bradshaw-jaként írta be magát a történelembe, pedig már egészen kisgyermekkorától kezdve színész, és számtalan mozifilmben láthattuk. Igaz, az átütő sikert a tíz éven át vetített és két mozifilmet is megélt újságíró szerepében érte el. A rajongás iránta máig töretlen, de biztos vagyok benne, hogy még a legnagyobb rajongóknak is tudok újat mondani a ma ötvenéves Sarah Jessica Parkerről.

1. A színésznő családja igen nagy. Hét testvére közül ő született negyedikként, és nem volt mindig könnyű a tíztagú család élete. “Bizony karácsonykor, nem mindig kaptunk ajándékot. Nyolcan vagyunk, ezért amikor a nagyobbak már tudták az igazságot a Mikulásról, ők csomagolták a kisebbek ajándékait. A karácsonyfát pedig rendszerint karácsony estéjén vettük meg, mert akkor már leakciózták” – mesélte egy évekkel ezelőtti interjújában Sarah Jessica Parker.

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

2. Bár a család Cincinnatiban élt, az édesanyja az igazi New York-i életstílust igyekezett fenntartani.

3. Sarah Jessica Parker szülei korán elváltak, ő pedig az anyjával maradt. Hogy segítse a család megélhetését, már kiskorától kezdve énekes-táncos produkciókban vállalt munkát.

Sarah édesanyjával Barbarával
Sarah édesanyjával, Barbarával

4. Első szerepét 11 éves korában kapta, a The Innocents című Broadway-darabban. Az egész család New Jersey-be költözött, hogy támogassák őt színészi karrierjében.

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

5. A legjobb művészeti iskolákba járt, négy lánytestvérével, akiket szintén megáldott a sors művészi vénával, gyerekként körbeturnézták az országot A muzsika hangja című színdarabbal.

6. Első igazán átütő szerepét 1979-ben kapta meg. Ő lett ugyanis az Annie című darab főszereplője, és ezzel megalapozta karrierjét.

7. Az 1985-ös Édenkert a javából című filmben együtt játszott Helen Hunttal és mindenkit letáncolt Lee Montgomeryvel.

8. Két évvel később feltűnt a kultikussá vált Gyermek az időben című Disney sci-fiben.

9. 1997 óta az UNICEF nagykövete.

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

10. Hét évig volt Robert Downey Jr. barátnője. Sarah Jessica Parker rengeteget szenvedett a kapcsolatban, amiért a színész évekkel később egy interjúban kért tőle bocsánatot. “Szörnyen önző voltam akkoriban. Ittam, drogoztam, egyáltalán nem passzoltam Sarah Jessicához, mert ezek a dolgok tőle teljesen távol állnak. Ennek ellenére otthont teremtett számomra, és mindenben támogatott, segíteni akart. Hihetetlen erős nő!”

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

11. Miután szakítottak, SJP karrierje új lendületet kapott. Megtalálták a felnőttszerepek, és igazi komika vált belőle.

12. A szakítás után randizott ifjabb John F. Kennedyvel és Nicolas Cage-dzsel is.

Sarah Jessica Parker, James Caan és Nicoals Cage
Sarah Jessica Parker, James Caan és Nicolas Cage

13. Majdnem ő kapta a Négy esküvő és egy temetés női főszerepét Hugh Grant oldalán, végül az utolsó körben kiütötte őt Andie MacDowell.

14. Sokáig járt Joshua Kadison zenésszel, aki nehezen viselte, amikor a színésznő elhagyta. Szakításukat végül egy dalban örökítette meg, így búcsúzott Jessie-től.

15. 1997-ben ment hozzá Matthew Broderickhez feketében. Később ezt a döntését nagyon megbánta. Nem a házasságot, csak a ruhát. “Túlságosan is kínosnak éreztem, hogy fehérben menjek hozzá Matthew-hoz. Sőt, mind a ketten vonakodtunk attól, hogy mindenki ránk fog figyelni, ami teljesen abszurd, végül is a saját esküvődön ki más lenne a középpontban?” – nyilatkozta egy interjúban a Marie Claire-nek. A fekete ruha nem volt rossz ómen, azóta is boldog házasságban élnek, 2002-ben megszületett első gyermekük James Wilkie, 2009-ben pedig ikerlányaik (akiket béranya hordott ki), Marion Loretta Elwell és Tabitha Hodge.

Matthew és Sarah
Matthew és Sarah

16. Meglepő, de nagyon nehezen szánta rá magát Carrie Bradshaw szerepére. Tíz éve nem szerepelt sorozatban, és nem is tervezte, hogy visszatérjen ebbe a világba. Pedig a sorozat producere, Darren Star mindent megtett, hogy megnyerje őt, még azt is felajánlotta, hogy megteszi társproducernek, ha aláírja a szerződést. Végül a férje és egyben ügynöke győzte meg, hogy bolond lenne, ha nemet mondana. Igaza lett!

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

17. Már az elején kikötötte azonban, hogy nem hajlandó meztelenül mutatkozni a kamerák előtt, amit szerződésébe is szigorúan beleíratott. Így a négy főszereplő közül ő volt az egyetlen, aki soha nem mutatta meg a cicijét.

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

18. A cipőmániás Carrie Bradshaw szerepében Sarah Jessica Parker megismertette a világgal Manolo Blahnik nevét, a világhírű tervező tisztelete jeléül elnevezett egy cipőt a színésznőről.

19. A cipő fétist egyébként nem Carrie Bradshaw akasztotta rá SJP-re, hanem épp fordítva. Mivel gyerekkorában szegénységben éltek, nyolc testvérével kénytelen volt osztozkodni a ruhákon és a cipőkön. Felnőttként pótolt minden elmaradást, és annyi cipője van, hogy saját gardróbszobát kellett kialakítani, ahol elférnek. Ma már saját cipőmárkája van.

What happens in the blue room stays in the blue room. #sneakingshoesintothewhitehouse

A video posted by SJP (@sarahjessicaparker) on

20. 2000-ben ő volt az MTV Movie Awards háziasszonya, ahol humorát is megcsillogtatta, és vállalta, hogy önmaga paródiája lesz a Szex és New York Mátrix verziójában.

21. 2003 óta a Garnier hajápoló termékeinek a szóvivője.

22. Öt jelölés után 2004-ben végre megkapta a sorozatok Oscarjának számító Emmy-díjat Carrie Bradshaw szerepéért és még ugyanebben az évben Divatikonnak választották.

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

23. Részt vett a BBC családfakutató műsorában, ahol kiderítették, hogy egyik ősanyját a salemi boszokrányperben megvádolták boszorkánysággal. Hókusz Pókusz című filmje így teljesen új értelmet nyer.

 24. Isabelle Wrightként feltűnt a Glee című tinisorozatban mint vendégszereplő, a Vogue főszerkesztőjét alakította.

25 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Sarah Jessica Parkerről

25. Nemcsak filmes berkekben szerzett elismerést. Színházi színészként is számtalan sikeres darabban bizonyította tehetségét mint főszereplő, köztük a Sylviában, de férjével együtt is sokszor álltak közösen a világot jelentő deszkákon.

Forrás: Boomsbeat, Pinterest, sarahjessicaparker.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top