Sztárok

Ez lesz Katalin hercegné gyermekének a neve

A brit fogadóirodákban már megkezdődött a fogadás arra, mi lesz Katalin hercegné második gyermekének a neve. Most eláruljuk nektek, mik a legnépszerűbb keresztnevek és melyek a legesélyesebbek.

Aliz, három az egyhez – esélyes 

Alice hercegnő a királynő nagynénje volt, aki a királyi család tagjai közül a leghosszabb ideig, 102 évig élt, 2004-ben hunyt el, s mindenki imádta. Boldog házassága, hosszú élete jó ómennek tűnik.

Erzsébet, öt az egyhez – esélyes 

Katalinék az első gyermeküket Vilmos herceg dédapjáról, VI. Györgyről, a királynő apjáról nevezték el. Várható, hogy a második gyermeket ugyancsak a mély tisztelet és szeretet miatt a jelenlegi uralkodónőről nevezik el.

Ez lesz Katalin hercegné gyermekének a neve

Sarolta, tíz az egyhez – esélytelen

Az utolsó, aki e nevet viselte a családban, III. György felesége volt, s 1818-ban hunyt el. György utálta a feleségét, mert szerelme helyett Saroltát kellett elvennie. Uralkodása alatt megőrült, ezzel számos nehézséget okozva az asszonynak.

Richard, tíz az egyhez – esélytelen

Egyrészt a királynő unokatestvére, Richard, Gloucester hercege viseli ezt a nevet, másrészt épp a minap temették el az egy építkezésen megtalált III. Richard király maradványait, aki a brit történelem egyik legellentmondásosabb uralkodója volt.

Jakab, tizenkettő az egyhez – esélytelen

Vilmos herceg unokatestvérének, a királynő unokájának is ez a neve.

Vilmos, tizennégy az egyhez – esélytelen

Egész egyszerűen mert nehéz különbséget tenni apa és fia között. Ki akarná, hogy gyermeke neve elé egy kicsinyítő képző ragadjon egy életen át, például a kisebbik Vilmos herceg?

Ez lesz Katalin hercegné gyermekének a neve

Viktória, tizenkettő az egyhez – esélyes

Az 1837 és 1901 között uralkodó Viktória királynő neve a brit történelem fénykorát jelképezi, ő testesítette meg az erkölcsöt, a szorgalmat, ő teremtette meg a máig élő hagyományokat, szép gesztus lenne így tisztelegni előtte.

Artúr, tizenkettő az egyhez – esélyes

Károly herceg már elsőszülöttjének is ezt a nevet akarta adni, de végül Diana akarata győzedelmeskedett, Vilmos herceg “csak” második névként kapta az Artúrt. Apja iránti szeretetének kifejezése lenne, ha Vilmos a másodszülöttjének Károly kedvenc nevét adná.

Károly, tizennégy az egyhez – esélytelen

Az apai nagypapa neve már annyi botránnyal kapcsolódik össze, hogy az már önmagában is rossz jel.

Fülöp, tizennégy az egyhez – esélyes

Vilmos rajongásig imádja 94 éves nagyapját, például amikor anyja elhunyt, nem akarta követni a gyászmenetben a koporsót, de Fülöp megkérdezte tőle: “Ha én megyek, jössz?” És Vilmos ment. Végtelenül tiszteli Fülöp munkásságát, szép gesztus lenne, ha róla nevezné el a babát.

Katalin, tizennégy az egyhez – esélytelen

Az anya, Katalin hercegné annyira népszerű, olyan remekül teljesíti kötelezettségét, hogy óhatatlanul is majd hozzá hasonlítják a lányát – még ötven év múlva is. Épp elég nyomás lesz ez neki, kinek kellene ugyanaz a név is?

Henrik, tizenhat az egyhez – esélytelen

A nagybácsit, Vilmos öccsét hívják így, és lássuk be, Harry hercegből csak egy van, jelenleg elképzelhetetlen, hogy valaki más is viselje e nevet.

Galériáinkban megnézheted, hogyan telik Katalin hercegné második várandóssága.

Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top