Sztárok

“Nem könnyű meghozni egy ilyen döntést” – Angelina Jolie újabb eltávolító műtéteken esett át

Néhány évvel ezelőtt az egész világ megdöbbent, amikor Angelina Jolie a NY Timesban közölt írásában tudatta: eltávolíttatta melleit, miután kiderült, szervezetében a rák betegségért felelős gént mutattak ki. A színésznő most ismét nyilatkozatot közölt a lapban.

“Nem könnyű meghozni egy ilyen döntést. De ha lehetséges átvenni az irányítást, akkor szembe kell nézni az egészségügyi problémákkal. Meg kell fogadni a tanácsokat, utána kell járni a lehetőségeknek, és meg kell hozni a számodra legelőnyösebb döntést. A tudás hatalom” – fogalmazta meg a NY Timesban közzétett levelében Angelina Jolie, aki a néhány évvel ezelőtti masztektómia után most petefészkeit és petevezetékeit távolíttatta el. Az újabb drasztikus beavatkozást azért végezték el, mert a színésznő egyik petefészkén egy daganatot találtak. Ugyan nem volt rosszindulatú, de orvosa figyelmeztette, a vizsgálat eredményei szerint a rák kezdeti szakaszában vették észre a bajt. “A méhemet nem vetettem ki, mert a családom történetében nem fordult elő rákos elváltozás azon a területen. Tudom, nem lehetséges minden kockázatot kizárni és a rákra való hajlam attól még bennem van. Mindent megteszek, hogy természetes módon erősítsem az immunrendszerem. Száz százalékig nőnek érzem magam és kiállok a döntéseim mellett, amit a magam és a családom védelmében hoztam meg. Tudom, a gyermekeimnek soha nem kell majd azt mondaniuk: »anyu petefészekrákban halt meg«.”

Angelina Jolie kislány volt még, amikor édesanyját elvette tőle a gyilkos kór. Felnőtt fejjel, hat gyermek után és férje, Brad Pitt támogatásával döntött úgy, hogy eltávolíttatja melleit, miután imádott nagynénjét, édesanyja testvérét elvesztette annak mellrákja miatt. Egy vérvizsgálat kimutatta nála a rákra való hajlamot, ezért inkább meghozta a drasztikus döntést, ami akkor az egész világot megdöbbentette és megosztotta. A műtét utáni időszak sem akkor, sem most nem volt egyszerű számára, ám – amint írja – még mindig könnyebb elviselni a műtéttel járó kellemetlen változásokat, mint hogy meg kelljen küzdeni a rákkal. “Hormonkezeléseket kapok, ami miatt klimaxos lettem. Soha többé nem szülhetek, és fizikailag is számos változáson fogok átesni, de nyugodt szívvel várom a változásokat. Nem azért, mert annyira erős nő lennék, hanem mert ez az élet rendje. Nincs mitől félnem. Mélyen együtt érzek azokkal a nőkkel, akiknek azelőtt kell átesniük ezeken a dolgokon, mielőtt saját gyermekük lehetne. Nekik sokkal nehezebb, mint nekem” – tudatta a világgal Angelina Jolie.

2013-ban, a masztektómia után Brad Pitt legújabb filmjének a premierjén jelent meg először a nyilvánosság előtt:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top