Sztárok

Fábián Anitánál nincsenek otthon tabuk

A Jóban Rosszban színésznője, Fábián Anita, nagyon félti kislányát az internetes támadásoktól, éppen ezért mindent megtesz azért, hogy megvédje gyermekét ezektől. Úgy véli, sikerült megtalálnia a jó megoldást erre.

Fábián Anita kislánya, Pipi érdekében mindent megtesz azért, hogy a tízéves gyermek ne találkozzon olyan tartalmakkal az interneten, amelyek lelki sérülést vagy akár maradandó károsodást okozhatnának neki. Ebben pedig az internetszolgáltatók is segítségére lehetnek. A Telenor hálózata például az Interpol tiltólistája alapján blokkolja a pedofil tartalmú weboldalakat, emellett oktatási programokkal segíti a fiatalokat az internet helyes megértésére, ahogy szülőként Fábián Anita is a tudatosításban hisz.

Megnézem
Összes kép (1)

“Igyekszem minden eszközzel megvédeni a lányomat, hogy ne válhasson áldozattá, akár az életben, akár az interneten. Együtt keresgélünk a neten, ha a tanuláshoz van szüksége valamire, ezen kívül néha vicces videókat és zenéket nézeget. Bár utána tudnék nézni, hogy milyen oldalakat látogatott, alapvetően erre nincs szükség, mert megbízom benne” – árulta el a Jóban Rosszban színésznője, aki úgy véli, nagyon fontos az is, hogy lánya bármiről tudjon vele beszélgetni. “Szerintem a legfontosabb a kommunikáció: beszélgetek vele arról, hogy mi az, ami neki való, mi az, ami nem. Mindent elmagyarázok Pipinek, talán pont ezért olyan egészséges, értelmes gyerek. Egyenes jellem, ha bármilyen kérdése van, akkor tudja, hogy válaszolok, és akár többet is elmondok neki. Elég liberálisan nevelem a gyermekemet, ha kell, sírok előtte, beszélünk a testiségről is, nincsenek közöttünk tabuk. Ha nem beszélnénk erről, biztosan beindulna a kíváncsisága, és lehet, hogy titokban keresne rá dolgokra”magyarázta Fábián Anita.

Ebben Almási Kitti, pszichológus is egyetért a Jóban Rosszban sztárjával“Az internetes zaklatás elkerülése érdekében az lenne a járható út, ha a gyerek azt érezné: bizalommal fordulhat a szülőhöz, és együtt átbeszélhetik, hogy mit érdemes és hasznos megnézni a neten, és mi az, ami veszélyeket rejt. Tiltás helyett beszéljünk gyermekünkkel arról, miért veszélyes fotókat, adatokat közölni magáról az interneten, hogy felhasználhatják a képét és visszaélhetnek vele, hátha ez elgondolkodtatja a gyermeket is” – jelentette ki a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top