Sztárok

Édentől Keletre – Éden Hotel 2015 kritika

A 2015-ös Éden Hotel szereplői valószínűleg a Hajógyárin ismerkedtek eddig az egzotikus szigetvilággal. Elindult a TV2 párosító show-ja. Kritika.

A trash realityk bűnös élvezőinek egén 2011-ben új csillag gyúlt: a Viasat3 Éden Hotelje üdítő színfoltja lett a vitatott megítélésű műfajnak. No, nem abban az értelemben, hogy a szereplők váratlanul Heideggerről és Nietschéről folytattak diskurzust, hanem abból a szempontból, hogy nem a nézői jóindulat elnyeréséért küzdő szerepjátékosok napjait követhettük nyomon a képernyők előtt, nem volt sms-tarhálás, sem ingyenes applikáció, csak az egymás közti játszmák, az intrika, a kavarás, a nyomulás és társaik. Két évad után a Viasat pihentette a nézőket ugyan hozó, de sok pénzt vivő formátumot, amelyre jó érzékkel csapott le a TV2, hogy kábelcsatornája, a Super TV2 felfuttatására használja. A műsor végül az anyacsatornán kötött ki, és tegnap – a rajongók nagy örömére – elindult a harmadik évad.

Édentől Keletre - Éden Hotel 2015 kritika

Berki Krisztián nagystílű surmósággal, de korrektül teszi a dolgát

Az ezúttal Costa Ricában leforgatott reality első epizódjából messzemenő következtetéseket levonni korai lenne, de az már látható, hogy a casting ismét az előzetesben ülő Vizoviczki László szórakozóhely jellegű vendéglátó-ipari egységeinek törzsvendégeire ment rá. Ennek köszönhetően a Közép-Amerikában játszódó közép-európai valóságshow-ban ismét feltűnt a tetovált-kigyúrt, önmagába szerelmes férfipopuláció számos egyede, és nem hiányozhatnak a műmelltulajdonos vagy műmellre gyűjtő, öntudatos ostoba nők csoportjának tagjai sem. Akinek kell a pénz, annak bizony párra kell lelnie, és mint VV Fanni és VV Dennis óta tudjuk, a testiség hosszú távon is működő kohéziós erő egy valóságshow-ban. Szexről és pénzről szól a párosító reality, csak azért nem beszélhetünk üzletszerű kéjelgésről, mert a szexért nem az fizet, aki kapja.

Édentől Keletre - Éden Hotel 2015 kritika

Apolka viszi a prímet, felkészül Naomi

De ideje, hogy pihenni küldjük a mindannyiunkban ott szunnyadó KDNP-s képviselőt, ha az Éden Hotelről beszélünk, hiszen a trash reality, az kérem trash reality, ha nem tetszik szeretni, nem kell nézni. Az már az első adásból látható, hogy hőseink nem a bálban elejtett zsebkendő segítségével kurizáltatnak maguknak, a fogdosás, ölelgetés, csókolgatás Édenéknél olyan, mint egy üdvözlő kézfogás, néhány órányi ismeretség pedig senkit nem akadályoz abban, hogy féltékenységi drámát rendezzen, idegen nyelvekkel is a szó legszorosabb értelmében ismerkednek a szereplők, amikor azok körkörös mozgást végeznek a szájukban.

2015-ben nincs valóságshow fura nevű szereplők nélkül sem, ebből a szempontból az első társbérlőcsapatból Apolka viszi a prímet, felkészül Naomi. És persze új kifejezésekkel gazdagodik a magyar nyelv, a tematikálás hamarosan felzárkózhat a helikopterezés mellé.

Édentől Keletre - Éden Hotel 2015 kritika

A műsorvezetéssel megbízott exvalóságshow-hős, exfradivezér ex, Berki Krisztián, akit külsőre a súgókártyán kívül nem sok különböztet meg a férfijátékosoktól, nagystílű surmósággal, de korrektül teszi a dolgát, személyisége könnyedén azonosul az exkluzív húspiacról szóló termelési riportsorozattal. A 2015-ös Éden Hotelből még bármi is lehet, főleg, ha a TV2 által megcélzott idősebb hölgyek is rácuppannak az izmos férfitestekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top