Sztárok

8 ember, aki YouTube-videónak köszönhetően lett gazdag

Kim Kardashian kezdhet félni, hogy megfosztják képzeletbeli koronájától, eddig ugyanis azt hittük, ő a semmittevésből meggazdagodás koronázatlan királynője. Ám néhány YouTube-sztár még őt is felülmúlja. Az Oddee összeszedte, ki az a 8 ember, akit dúsgazdaggá tett egy-egy sokszor teljesen értelmetlen YouTube-videó.

A mindent megevő és megivó férfi

Shoenice22 név alatt fut az az elvetemült férfi, aki minden olyan dolgot megiszik és megeszik, amit egy normális ember nem. Christopher Schewe két évvel ezelőtt határozta el, hogy híres lesz idiotizmusával, és láss csodát, bejött neki: már közel ötszázezer követője van a YouTube-on, és 620 videónyi anyaga arról, ahogy WC-papírt, gyertyát vagy épp izzadsággátlót eszik. A férfi egyébként háborús veterán, akire iraki szolgálata alatt olyan nagy hatást tett, hogy gyermekeket látott éhen halni, hogy eldöntötte, megállítja az éhezést a világban. Hát gratulálunk…

Evan, a mindenható

Még a mindenevőnél is nagyobb népszerűségnek örvend a kilencéves Evan, akinek már több mint egymillió rajongója van. A kisfiú pedig nem csinál mást, mint játszik. Igen, jól olvastátok, játszik. Legót épít, vagy Angry Birds-özik a kamera előtt. Az emberek pedig falják, olyannyira, hogy ma már saját saleses csapat áll mögötte, akik nyolcéves korára több mint egymillió dollárt lapátoltak össze a kis srácnak. Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe?!

Az arc nélküli Disney-rajongó

Van egy arc nélküli lány ebben a nagy világban, aki azzal vált híressé és piszkosul gazdaggá, hogy Disney-játékokat csomagol ki és rak össze. Kezdem újra! Van közel négymillió ember, aki azzal tett híressé és piszkosul gazdaggá egy arc nélküli lányt, hogy azt nézik, ahogy Disney-játékokat csomagol ki és rak össze. A YouTube-videókat rangsoroló weboldal adatai szerint ezzel évente 1,4 és 21,9 (!!) millió dollár közötti vagyont zsebel be. No komment!

Bethany, aki vásárol

Igazából ezzel én is lehetnék sztár. Vásárolni szoktam én is, csak mutogatni eddig nem jutott eszembe. Igaz, nem is vagyok olyan gazdag, mint a 18 éves Bethany, aki minden egyes shoppingkörút után feltölti a YouTube-ra, mit vett, és ez közel 9 millió embert érdekel.

A cyberfocista

Ő az igazi jövő embere. Szintén dollármilliókat keres azzal, mint a hús-vér focisták, csak ő egy virtuális világ futballsztárja. Olajide Olatunji, azaz KSI ugyanis a FIFA nevű játékkal játszik naphosszat, amivel akkora karriert futott be, hogy mára ő az Egyesült Királyság első számú online sztárja. Két YouTube-csatornáját kilencmillióan követik. Csakhogy értsétek: Tom Cruise-nak csupán négymillió követője van.

A munkanélküli milliomos

Joseph Garrett otthagyta a munkáját, hogy filmezhesse magát, ahogy videojátékot játszik, és ezt feltöltse a YouTube-ra. Milliomos is lett! Stampylonghead nevű csatornájára többen keresnek, mint Justin Bieberre vagy a One Directionre. Havonta közel 170 milliós kattintást produkálnak a videói. Próbálom megérteni, de egyelőre nem megy.

A multimilliomos amatőr tévés

Jamal Edwards talán az egyetlen a listán, aki értelmes dologgal írta be magát a multicsilliárdosok közé. A fiatal srác fejéből pattant ki az SBTV nevű tévétársaság, akiken keresztül nemcsak feltöltenek a YouTube-ra videókat, de ők maguk is gyártanak zenés videoklipeket és interjúkat is. A közel 12 millió dolláros nettó vagyonnal rendelkező Jamal készített már interjút többek között David Cameron brit miniszterelnökkel, és barátai között tudhatja a Virgin Records tulajdonosát, Richard Bransont.

“Charlie megharapta az ujjam”

A cuki testvérpár videóját 2007-ben töltötte fel apukájuk, és talán nem is sejtette, mekkora sikert fognak elérni egy- és hároméves fiai. Bár milliomosok nem lettek a családi videóból, 150 ezer dollárt így is hozott a családi kasszába Charlie, aki megharapja bátyja ujját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top