Sztárok

“Tücsök és bogár”, avagy 90 éves lenne Peterdi Pál

1925. február 17-én született a humorista, író, akit a legtöbben a Rádiókabaréból és a Szeszélyes évszakokból ismernek. A "Tücsök és bogár" rovaton egy ország hahotázott éveken át, hiszen nem volt olyan sajtóhiba, amelyet Peterdi Pál észre ne vett volna, és ki ne figurázott volna. Mi e műsor legviccesebb jeleneteivel és a legkedveltebb színpadi bohózataival emlékezünk rá.

Az ország legfontosabb híre – Így sem jó, úgy sem jó

Az újságíróknak is lehet rossz napjuk. Na de kinek higgyen az ember, ha három országos napilap is másképp hozza le ugyanazt a hírt? Mindenki tegye meg a tétjeit: hányadik miniszterelnök volt Boross Péter?

“Az állat én vagyok”

Nemcsak a sajtómunkások brillírozhatnak olykor, hanem a hirdetők is furcsábbnál furcsább reklámokat jelentethetnek meg a lapokban. Sőt, olykor a televízió is igencsak érdekes adásokat sugározhat a műsorújság szerint. Nézzük, mire vevők az emberek!

 “Kettőt fizet, egyet kap”

Ki tudna jobb vevőfogást annál, mint hogy egy üzlet akcióban kínálja a semmit? Kettőt fizetsz, egyet kapsz, azaz vendégcsalogatás felsőfokon. Ahogyan gusztus dolga az is, ha egy étterem éppen “légytojást” kínál, de azt legalább pohárban. Peterdi Pál ezt is kiszúrta.

 Társkeresés kicsit másképp

Mire jók az apróhirdetések? Például arra, hogy megtudjuk, le lehet gyorsan és olcsón cserélni egy férjet egy “kisebb állatra”, és még a mókusok is előnyben vannak. Sőt még arra is megfelelő lehet, hogy egy “agyonművelt” nő is melegszívű társat keressen magának.

“Nem-kérdés” – Nők Lapja “hu-morzsák”

A legjobb pillanatokból persze nagy testvérünk sem maradhatott ki. Érdekes témát boncolgatott a Nők Lapja, ahol egy igen fontos kérdés merült fel: “Milyen neműek a férfiak?” A Népszavát viszont a másik nem izgatta, szerintük “Anyám is nő volt”. Nézzük, mi az igazság!

Hogyan maceráljuk a szomszédokat?

Valószínűleg nem Peterdi Pál volt az egyetlen, akit e kérdés foglalkoztatott, hanem jó néhányunkat, ha elviselhetetlenek a lakótársaink. A humorista így bosszantotta a házbelieket néhány évtizeddel ezelőtt. Egy-egy tippje még ma is hatásosnak bizonyulhat.

“Elfogadom, elfogadom!”

A Kapcsoltam című televíziós vetélkedő egy országot tartott lázban a 80-as években. Már miért is ne írt volna belőle paródiát Peterdi, amelyben a műsorvezetőt, Rózsa Györgyöt térdre kényszeríti hülyeségeivel egy lüke játékos, Gálvölgyi János személyében.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top