Sztárok

A Dal 2015: Szombaton visszatér az X-Faktor egykori csapata

Szombat este indul A Dal 2015 idei évada, melyben elismert énekesek és egykori tehetségkutatósok is felbukkannak majd. A héten az X-Faktorból megismert MDC is színpadra lép, ezért megnéztük, mi lett a srácokkal a verseny óta.

Lapis Botond, Bátori “Maykee” Miklós  és Kiss Dániel az X-Faktor 2013-as szériájában robbantak be a köztudatba. A neveik kezdőbetűiből rakták össze csapatuk elnevezését, az MDC-t, amivel egészen az első show-ig jutottak akkor. Kiesésükben közrejátszott, hogy Miki a párbaj előtt súlyosan megbetegedett, a fellépés után kórházba kellett szállítani. “Igazi hősök voltak, hogy így eljátszották a dalt, hiszen Mikinek hatalmas fájdalmai voltak. Vasárnap még kórházban is volt, így nem csoda, hogy betegen nem sikerült úgy a párbaj. Persze ezt nem akarták a közönség orrára kötni, hiszen a show-nak mindig mennie kell, akkor is, ha borzasztó állapotban van az előadó” – mondta el akkor mentoruk, Szikora Róbert a Borsnak.

A Dal 2015: Szombaton visszatér az X-Faktor egykori csapata
Az MDC tagjai akkor és most
Fotók: MDC Facebook-oldala

A srácok azóta sem tűntek el, rendszeresen koncerteznek, többek között Szikorával is, aki nem engedte el mentoráltjai kezét és több fellépésére is elvitte a fiúkat. Ám az MDC tagjai maguk is sokat dolgoznak azért, hogy ne merüljenek feledésbe. A közösségi oldalakon folyton jelen vannak, Ask.fm profiljukon pedig állandó kapcsolatot ápolnak a rajongóikkal, legutóbb a KiMitTube internetes tehetségkutatóban bukkantak fel, ahol a tizedik helyezésig jutottak. Szombaton pedig A Dal 2015 első selejtezőjében mérettetnek meg.

A fiúk az X-Faktortól sem szakadtak el teljesen, az idei műsort is végigkövették, sőt a versenyzőkkel is összebarátkoztak. Facebook-oldaluk alapján kifejezetten Tóth Andival kerültek közeli kapcsolatba. A MDC mellett egyébként idén több egykori tehetségkutatóban megismert énekes újra megméretteti magát, hiszen a versenyzők között ott van Tóth Vera, Oláh Gergő, Antal Timi, Dér Heni, Gájer Bálint, Mujahid Zoltán, Wolf Kati és a Spoon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top