Sztárok

Meghalt Billie Whitelaw színésznő

Egy londoni idősotthonban 82 évesen elhunyt vasárnap Billie Whitelaw brit színésznő, Samuel Beckett drámaíró múzsája.

A Nobel-díjas ír drámaíró és az általa “a tökéletes színésznőnek” nevezett Whitelaw számos kísérleti színházi előadást produkált együtt, az egyik legismertebb, Nem én című monológban a nézők például csak a színésznő száját láthatták. Kettejüket szoros kapcsolat fűzte össze Beckett 1989-ben bekövetkezett halálig.

Fél évszázadot felölelő színésznői karrierje során Billie Whitelaw több mint 200 színdarabban, filmben, illetve tévésorozatban játszott, színpadi és filmes munkásságát számos díjjal ismerték el.
Egyebek közt látható volt az anya szerepében A Kray-fivérek című filmdrámában, alakításáért BAFTA-díjra jelölték. Utolsó mozifilmje a Vaskabátok című 2007-es vígjáték volt. Egyik leghíresebb szerepét az Ómen című 1976-os horrorban játszotta a kis Damien bébiszittereként.

A színésznő 1952. és 1966. között Peter Vaughan karakterszínész felesége volt, később Robert Muller íróhoz ment hozzá. Fia, Matthew Muller azt mondta a BBC-nek, hogy nem tud elképzelni nála szeretőbb anyát.

Meghalt Billie Whitelaw színésznő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top