Sztárok

Nem tudott nők nélkül élni, de velük sem – 99 éve született Frank Sinatra

December 12-én ünnepelné 99. születésnapját Frank Sinatra, akinek egész élete a nők körül forgott. Négyszer nősült meg, de a szeretőinek teljes listája is nagyon hosszúra nyúlik, annak ellenére, hogy a nőkkel nem mindig bánt úriemberként, pedig volt köztük, akinek a karrierjét és az Oscar-díját köszönhette.

Sinatra lábai előtt hevertek a kor ünnepelt színésznői, és ő ezt, mi tagadás, ki is használta. Ava Gardner, Mia Farrow, Judy Garland mind-mind szerették őt, pedig ez nem volt könnyű. Sinatra mániás depresszióban szenvedett, állandóan örömmámor és boldogtalanság között hányódott. Néhány évnél tovább nem sikerült őt elviselnie egyetlen nőnek sem, persze ezért keményen “meg is dolgozott”. Kilenc nő azonban különleges szerepet játszott az életében.

Nancy Barbato, az első szerelem

Sinatra nem várt sokáig a családalapítással, 19 évesen elvette az első nőt, akibe igazán beleszeretett. Nancytől három gyermeke született, majd 11 év után, éppen Valentin-napon döntötték el, hogy elválnak. A színész ekkor már másfelé kacsingatott, több éve volt kapcsolata egy másik nővel.

Ava Gardner, aki sikeressé tette Sinatrát

Különös találkozás volt az övék. A színésznő csillaga tündökölt a filmiparban, Sinatra pedig éppen mélyponton volt. 10 nappal a férfi válása után házasodtak össze, de a nagy szerelem csupán két évig tartott. Sinatra azonban rengeteget profitált ebből a kapcsolatból: Gardnernek köszönhette, hogy szerepet kapott a Most és mindörökkében, amely 1953-ban Oscar-díjat hozott számára, és egyben karrierje újjáéledését jelentette.

Mia Farrow, akinek Sinatrától van fia, nem Woody Allentől?

Farrow kezdő színésznőként, 21 évesen ment férjhez a nála 30 évvel idősebb Sinatrához, de házasságuk csak két évig tartott, és megalázó módon ért véget. Amikor ugyanis Farrow nem a Sinatra által felajánlott szerepet fogadta el A detektív című filmben, hanem a Rosemary gyermekéhez szerződött le, a férfi a forgatáson, az egész stáb előtt adta át neki a válási papírokat. A színésznő egyébként nemrég sokkolta a közvéleményt azzal a bejelentésével, miszerint fiának, Ronannek a közhiedelemmel szemben nem Woody Allen az apja, hanem Sinatra. Bizonyítékot ugyan nem szolgáltatott erre vonatkozóan a színésznő, de mindenki döntse el maga, mit gondol e képek láttán.

Judy Garland, aki Sinatrával “gyógyult”

A színésznő húsz éven át ápolt baráti, és olykor kicsit annál intimebb kapcsolatot is Sinatrával. Idegösszeomlásából az ő “segítségével” épült fel, majd akkor is a “támogatására” sietett a színész, amikor Garland éppen sokadszorra élt külön férjétől. Ki tudja, mi lett volna ebből a kapcsolatból, ha a férj rá nem jön a titkos viszonyra, így azonban szakítás lett a vége.

Lauren Bacall, akit nem vállalt fel

Humphrey Bogart özvegyét Sinatra feleségül akarta venni, legalábbis így indult a nagy szerelmük. Meg is kérte a kezét, ám amikor kapcsolatuk nyilvánosságra került, Sinatra soha többé nem volt hajlandó megjelenni sehol Laurennel. Amikor a színésznő kérdőre vonta emiatt, Sinatra dührohamot kapott, és magyarázat helyett szakítással válaszolt.

Juliet Prowse, aki nem adta fel önmagát Sinatra kedvéért

A dél-afrikai származású színésznővel csupán fél évig volt együtt. Eljegyzésük után nem sokkal azért ért véget a kapcsolatuk, mert Prowse-nak – Sinatra elvárásaival ellentétben – esze ágában sem volt lemondani a karrierjéről azért, hogy házasságukban otthon ülő feleséget játsszon.

Marilyn Monroe, akihez Sinatra sorba állt

Igaz, rövid időre, de ők ketten is egymásra találtak. Sinatra – Ava Gardner férjeként – Marilyn férje és a már meglévő szeretője mellé beállt harmadik férfinak a sorba. A szenvedélyes szerelem azonban alig pár hónap alatt kialudt.

Angie Dickinson, a “kényelmes viszony”

Egy évtizeden át voltak egymás szeretői. Érdekes, hogy szerelmüket egyáltalán nem tartották lángolónak, szerintük ugyanis ez rontotta volna el a kapcsolatukat. Saját bevallásuk szerint azért tudtak együtt maradni tíz éven át, mert nem szerelmesek voltak, hanem csupán kedvelték egymást.

Barbara Marx, aki nem szerette Sinatra gyerekeit

Barbara 22 évig volt Sinatra mellett, annak ellenére, hogy az énekes gyermekeivel szinte “ölték” egymást. Nancy, a színész legidősebb gyermeke úgy vélte, Barbara szándékosan nem szólt nekik arról, hogy édesapjuk haldoklik, így még annak a lehetőségét is elvette tőlük, hogy elbúcsúzhassanak tőle. Így éltek ők együtt kettesben, két évtizeden át kutyák, kis vonatok és festmények között:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top