Sztárok

A 10 legjobb magyar műsorvezető-páros

Egy jó műsorvezető-páros hatalmas kincs. Az egók párbajában ritkán adódik két olyan egyéniség, akik párosítva nem kioltják, hanem kiegészítik, sőt erősítik egymást. Mostanság Ördög Nórát és Majkát, Liptai Claudiát és Kasza Tibit, valamint Baukó Évát és Aureliót eresztették össze. De kik voltak a nagy elődök?

Antal Imre és Kudlik Júlia

A Magyar Televízió hőskorában ritkán fordult elő, hogy a műsorokat párosok vezessék, így üdítő kivétel volt Antal Imre és Kudlik Júlia duója. A közös hangot gyorsan megtalálták, és a Deltában mindig komoly Kudlik Antal mellett a humorát is megcsillogtathatta. Főképp vetélkedőket (Felszállott a páva, Nyílik a rózsa…) vezettek együtt, de legendásak voltak a közös szilveszteri műsorvezetéseik is.

Erős Antónia és Szellő István

Amióta az RTL Klub létezik, ők ketten a csatorna arcai, és már csak azért is legendásak lettek, mert a köztévé korábbi egy hírolvasós felállását váltották a nyugati tévécsatornák páros műsorvezetésére. Persze ezen az alapon a Pálfi István – Stahl Judit-párost is említhetném, csakhogy ők az Erős–Szellő-duóhoz képest túl rövid ideig dolgoztak együtt ahhoz, hogy legendává váljanak. Csipkelődéseik ugyan néha kissé erőltetettek, de már ez is egyre jobban megy nekik, ráadásul ennyi év során is sikerült megőrizniük a tekintélyüket azáltal, hogy korrekt távolságból kerülték a bulvárt, ami híradósok esetében nagy erény.

A 10 legjobb magyar műsorvezető páros

Boros Lajos és Bochkor Gábor

A megboldogult Sláger rádió egykori sztárpárosa már a múlté, és az is igaz, hogy hírnevüket főképp a rádiózásnak, nem pedig a tévézésnek köszönhetik, de annyiszor próbálkoztak a képernyőn (Boros–Bochkor-show, Kész átverés show…) is, hogy nem lehet elmenni mellettük szó nélkül. Borosban és Bochkorban az volt a jó, hogy első blikkre sehogyan nem illettek össze, de valahogy ebből a kontrasztból mégis született valami olyan vibrálás, amire nem lehetett nem odafigyelni.

Till Attila és Liptai Claudia

Till Attila és Liptai Claudia duettje első ránézésre furcsa volt, hiszen a nagyszájú műsorvezetőt és a dívaszerepben tündöklő színésznőt kevés embernek jutott volna eszébe egymás mellé rakni. A TV2 a Big Brothernél mégis meglépte ezt, és az is bizonyítja, mennyire jól döntöttek, hogy azóta többször (Mr. és Mrs., A nagy duett, Megasztár) is összehozták a duót, akiken tényleg látszik, hogy az életben is jó barátok, és egyiküknek sem kell a szomszédba mennie egy kis csipkelődésért.

A 10 legjobb magyar műsorvezető páros

Bazsó Gábor és Winkler Róbert

Felsorolni is nehéz, hogy Bazsó Gábor és Winkler Róbert mit rakott le a magyar média asztalára, de az biztos, hogy az emberek többsége leginkább a TotalCar cím hallatán asszociál rájuk. A TV2-n indult, majd többször újraindult, és végül kábelcsatornákon folytatódó autós műsor leginkább azzal újított, hogy ugyan szakmai volt, de kerülte a szakbarbárságot, és azok számára is szórakoztató volt, akik amúgy magasról tojtak a kocsikra. A sokáig extrém frizurákban utazó Winkler és Karotta becenéven futó társa egy reklámkampánynak köszönhetően még inkább beleégett a retinánkba.

Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő

Egy páros, ami a TV2-nél született, de a köztévénél virágzott ki. Annak idején még Jakupcsek ötlete volt, hogy a Mokkába hívják el az akkoriban épp Olaszországban élő Csiszárt, és ez a munkakapcsolat olyan jól sikerült, hogy a Balatoni nyárral és a Magyarország, szeretlek! csapatkapitánykodásával egy ország kedvencei lettek. Jakupcsek amúgy meglehetősen komoly stílusa sokat lazult Csiszár mellett, és amikor egymást piszkálják, az mindig természetesnek hat, ami egy ilyen párosnál fontos erény.

A 10 legjobb magyar műsorvezető páros

Sebestyén Balázs és Vadon Jani

Újabb rádiós páros, viszont a Boros–Bochkor-duóval ellentétben nekik a tévében is sikerült maradandót alkotniuk. És itt nem a Vundersőn és zuperszexire kell gondolni, ahol az előre megírt gagek piszkosul nem álltak jól nekik, hanem inkább a Celeb vagyok, ments ki innen!-re, ahol rengeteget improvizálva elég volt csak magukat adniuk, és egymáson kívül egy tucatnyi celebet szívatniuk heteken keresztül. Ehhez náluk senki nem ért jobban Magyarországon.

Ördög Nóra és Lilu

Lehet azon vitatkozni, mennyire jók voltak ők együtt a Csillag születikben, de az biztos, hogy párosuk már csak azért is ide kívánkozik, mert kétségtelenül rendhagyó volt: nagy költségvetésű show-műsorokat nálunk nem szokás (máshol se nagyon) női műsorvezető-duóra bízni, így ez a vállalás mindenképp üdvözlendő volt az RTL részéről. Mivel azóta egyikük csatornát cserélt, ebben az összeállításban már aligha láthatjuk őket, de én például egy Ördög Nóra – Liptai Claudia közös műsorvezetést szívesen megnéznék.

A 10 legjobb magyar műsorvezető páros

Istenes Bence és Lilu

Ugyan az X-Faktor színpadán még nem annyira működött köztük a kémia, az ennél sokkal kötetlenebb Való Világban bizonyították, mennyire jól állnak egymásnak. A legnagyobb örömmel, laza összekacsintásokkal röhögik ki együtt a villa lakóit és történéseit, akár élő adásban is, miközben azok ott ülnek velük szemben, és Istenes pimasz beszólásai jól kiegészítik Lilu szigorúbb, távolságtartóbb attitűdjét.

A 10 legjobb magyar műsorvezető páros

Palik László és Héder Barna

A két fickó elsősorban a TeleSport kommentátoraiként vált híressé, bár párosban főképp egy mára gyakorlatilag kihalt játékfajta, a telefonos vetélkedő tette őket ismertté, méghozzá ezek közül is az Ötödölő. Egy generáció nem kis részben nekik köszönheti, hogy az unalmasabb tanórákon kockás papírok társaságában át tudta vészelni a nehezen telő perceket. Később a Forma–1 terepén is egymást segítették, de a csúcskorszakuk kétségtelenül a fáradhatatlan ötödölőzés volt a betelefonáló nézőkkel.

+ 1 Bagi Iván és Nacsa Olivér

A Bagi–Nacsa-duó egyáltalán nem nevezhető klasszikus műsorvezető-párosnak, inkább azok paródiái, annak viszont tökéletesek. Előnyük, hogy a fenti párosokból majdnem mindenkit képesek megszemélyesíteni, amit már számos műsorban (Banánhéj, Szálka, BagiNacsa…) bizonyítottak.

A 10 legjobb magyar műsorvezető páros

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.