Sztárok

Zsuzsa története

Annyi élmény éri, és annyi szeretetet kap egy Ronald Ház vezetője… Rigó Zsuzsanna, a 10 éves miskolci Ronald Ház vezetője az elmúlt évek történeteire emlékezik.
Zsuzsa története

“A Ronald Ház legemlékezetesebb momentumai a rendezvények, amikor újra és újra érzem a szavakkal ki nem fejezhető örömöt, mikor a beteg gyerekek felhőtlen kacagását hallom, és látom, milyen jól szórakoznak a műsoron. Boldog mosoly ül ki az arcukra, még ha tudják is, hogy hamarosan vissza kell térniük a kórházba.”

Remek élményként emlékszik vissza Zsuzsa tavalyi csatlakozásukra az országos “Önkéntesek napja” akcióhoz, amikor a szombati közös nagytakarítás után jó hangulatú grillezéssel zárták a napot. Majd ősszel szinte ugyanezzel a csapattal láttak neki a kertben a fű több hétvégén át tartó cseréjének, és ahogy múlt az idő, izgatottan várták az első fűszálakat.

Mindig emlékezetesek az augusztusi találkozók is, ahova a régi lakók családostul jönnek el. “Újra találkozni velük, s látni a gyerekeket akár évek múltán, egészségesen, mindig nagyon jó érzéssel tölt el bennünket. De a legfontosabb, hogy a családok újra találkozhatnak egymással.”

“A Házban tartott színes foglalkozások, a sok lelkes önkéntes érkezése, segítsége is valódi, üde színfoltot jelent minden itt lakó számára. A gyerekek mindig izgatottan várják, hogy a foglalkozáson vajon mit fognak készíteni, és tényleg hazavihetik-e, amit alkottak. De számomra az igazán megható pillanatok a foglalkozás végén jönnek el, amikor elém áll egy-egy gyerkőc, és a művét átadja emlékül.” Ezek az ereklyék Zsuzsa irodájában egy külön polcot díszítenek.

Ronald Házak: otthon, távol az otthontól

A Ronald McDonald Házak a beteg, hosszú kórházi kezelés alatt álló gyermekeknek és családjuknak térítésmentesen teremt otthoni körülményeket. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, szüleik közelsége segít, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait.

Itthon Budapesten és Miskolcon is működik egy-egy Ronald Ház.

A támogatásoknak köszönhetően a hazai Ronald Házak már több mint 7500 családnak segítettek a legnehezebb időszakban.

Olvasd el, és oszd meg történeteinket barátaiddal is!

www.ronaldhaz.hu
www.facebook.com/ronaldhaz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top