Sztárok

Lezárul egy korszak – Hujber Ferenc váltja Rékasi Károlyt

Lezárul egy korszak Rékasi Károly életében, megsokasodott feladataira hivatkozva fiatalabb kollégájának adja át a stafétabotot.

Négy éven át bújt Figaro gúnyájába Rékasi Károly, aki a századik előadás felé közeledve megválik az inas jelmeztől. A színész sokasodó munkáira hivatkozva mondott le sikerrel futó címszerepéről. Helyébe november 8-ától Hujber Ferenc lép a Figaro házassága című, Bánfalvy Ági rendezte darabban.

Lezárul egy korszak - Hujber Ferenc váltja Rékasi Károlyt

Régóta dolgozom együtt Bánfalvy Ágival, többek között az Abigél fantasztikus színpadi adaptációjával turnézunk országszerte. Óriási megtiszteltetés, hogy én lehetek Figaro, hiszen amellett, hogy a darabban rejlő helyzetkomikumok miatt nagyszerű alakításokat láthat a közönség, alapvető emberi értékeket is megfogalmaz, amelyeket Ági ragyogóan ragadott meg” – mondta Hujber Ferenc, aki szombaton debütál a Bánfalvy Stúdió előadásában az Erzsébetligeti Színházban.

A rendező, aki Rosina grófnét alakítja a vígjátékban, izgatottan várja Hujber szereplését. “Nagy kedvencem a Figaro házassága, mert ahogyan már sokszor megfogalmaztam e mű kapcsán, rólunk szól, miképpen tudjuk leleményesen, ámde becsületesen megvalósítani saját magunkat. Most pedig borzasztóan örülök. hogy Feri személye által felfrissül a darab.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top