Sztárok

10 tévéműsor, amit érdemes volna feltámasztani

Hat év kihagyás után sikerrel folytatódott a Celeb vagyok, ments ki innen!, és 15 év kihagyás után a Játék határok nélkül. Úgy tűnik, van értelme életet lehelni a régi kedvencekbe. Adunk néhány tippet a magyar tévécsatornáknak, hogy mit lenne még érdemes leporolni.

Szerelem első látásra

Tavaly írta meg az egyik bulvárlap, hogy akad olyan pár, akik már tizenöt éve együtt vannak, és a Szerelem első látásra című párkeresős tévéműsorban találtak egymásra. A TV2 sokszor vért izzad azon, hogy milyen vetélkedőt – most éppen a Bummot – dobjon be a nézőknek, pedig csak elő kellene venniük ezt a klasszikust, amiben Ámor földi helytartója, a már nevében is zseniális Kósa L. Adolf segített összehozni a magányos szíveket.

Frei Dosszié

Kevés műsorvezető osztja úgy meg az embereket, mint a rendkívül tudálékos és egy világvégi porfészekben is sikeres magyar embert találó Frei Tamás – és ezt egyáltalán nem bántásból mondom. Vannak műsorvezetők, akiket azért nézünk, mert szeretjük őket, és vannak olyanok, akiket azért, mert imádjuk őket gyűlölni, és “világpolgárabbak a világpolgároknál”. Frei egyértelműen az utóbbiak közé tartozik. Amióta ő nincs, feltűnően kevés dúsgazdag ember arany vécécsészéjét látja az egyszeri magyar tévénéző. A regényírás nem ugyanaz. Gyere vissza, Tomi!

Kész átverés

A kandi kamerás Kész átverésnek ugyan akadt egy Benkő Dániel műsorvezetésével abszolvált változata is, de valljuk be: ez a műsor nagyjából véget ért azután, hogy Sebestyén Balázs kilépett onnan. Bár korábban Jáksó László és a Boros–Bochkor-páros is vezette, érezhetően Balázsnak állt a legjobban a celebekkel való szemétkedés, amit most éppen a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben gyakorol bőszen.

Megasztár

A Sztárban sztár döntőjének egyik csúcspontja az volt, amikor Till Attila a végén elszólta magát, és ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy “Vajon ki nyeri a Sztárban sztár döntőjét?” azt mondta: “Vajon ki nyeri a Megasztár döntőjét?” Ebből is látszik, hogy nem múlt el nyomtalanul a hat évadot megélt műsor. A TV2 azóta is kitartóan próbálkozik a Voice-szal és Rising Starral a régi szép idők közelébe jutni, pedig szerintem az ilyen műsorok sikere nem a mobilapplikációkon múlik, hanem a jól kiválasztott zsűrin, műsorvezetőn és a tehetséges jelentkezőkön. A remény hal meg utoljára.

Till Attila a Megasztár válogatáson (Fotó: Leéb Ádám)
Till Attila a Megasztár válogatásán – fotó: Leéb Ádám

Szomszédok

Ha a Dallast huszonegy év után lehetett folytatni, a Szomszédokat miért ne lehetne tizenöt év után? Ugyan sok régi magyar sorozat feltámasztásáért (Kisváros, Família Kft. stb.) könyöröghetnék most, de csak egy olyan van, amiben biztos vagyok, hogy kiállná az idő próbáját. A Szomszédok az évek során olyan kultikus státuszba emelkedett, hogy igazi rajongói hisztéria övezné, ha az eredeti szereplőgárda máig élő tagjaival – meg persze újakkal – folytatni tudnák. I miss you, Vágási Feri!

Mindent vagy semmit

Az érdekes kérdések és értékes nyeremények játéka tartalmas szórakozást jelentett mindenkinek, Vágó István mégis átpártolt a Legyen Ön is milliomos!-hoz. Érdekes módon ez utóbbit többször próbálták feltámasztani, míg a Mindent vagy semmitet hagyták szépen porba hullni, pedig a kultikus státusza ennek is megkérdőjelezhetetlen.

Három kívánság

Nemcsak a belebegtetett, majd lefújt internetadó miatt szomorú hely Magyarország 2014-ben, hanem azért is, mert ha például szeretnék David Hasselhoff-fal egy Trabant volánja mögött együtt furikázni, akkor senki nincs a Magyar Televízióban, akihez fordulhatnék. Ha pöttyös labdát akarok, még mindig elmehetek valamelyik Dévényi Tibi bácsis DJ-fellépésre, de kívánság nélkül ez nem az igazi. A köztévé éves költségvetéséből igazán futhatná magyar gyerekek álmainak teljesítésére, amihez még mindig nem tudok elképzelni alkalmasabb embert Tibi bácsinál.

A nagy Ő

A műsor 2003-as indulásakor még naivan azt hittük, hogy A nagy Ő valóban a párkeresésről szól, nem pedig egy jópofa trash reality, amit a tévés szerkesztők kénye-kedve szerint alakítanak. Miután sem Noszály Sándor, sem pedig Molnár Anikó nem itt találta meg élete szerelmét, a romantikára kiéhezett magyar nézők hatalmasat csalódtak, de ha a műsort annak nézzük, ami, akkor jó castinggal van még ebben kakaó.

Kőszegi Melinda és Noszály Sándor
Kőszegi Melinda és Noszály Sándor

Big Brother

Mindössze két évadot élt meg, de ha azt mondom, hogy BB Évi, még mindig nagyon sokan felkapják a fejüket, ahogy Zsanett is megmaradt a kollektív emlékezetben Renátó vaffanculójával egyetemben. Nem igazság, hogy Magyarországon csak egyetlen beköltözős reality van, úgyhogy a ValóVilág mellé kérem szépen vissza a Big Brothert! Úgy fest, a TV2 se felejtette még el a formátumot, és egy ideje már gondolkodik az újbóli bevetésén. Hajrá!

Mónika Show

Mostanában fájóan hiányoznak a késő délutáni műsorsávból a trash talk show-k, vagy illedelmesebb nevükön a kibeszélőshow-k, pedig volt idő, amikor Balázs, Joshi Bharat és Mónika egyszerre küzdöttek a teljes agykikapcsolásra vágyó nézők kegyeiért. Hármójuk közül én leginkább a műfaj koronázatlan királynőjét, Mónikát sírom vissza, aki egyfajta rossz gyerekeket irányító, morcos osztályfőnökként próbált úrrá lenni a műsora vendégein. Az RTL-nek valószínűleg nem hiányoznak a médiahatóság tetemes bírságai, így nem fogják újjáéleszteni a műsort, de álmodozni azért szabad, nem igaz?

A következő videót tényleg csak a legnagyobb “rajongók” nézzék meg – a szerk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top