Sztárok

New Yorkban tart előadást és koncertet Csemer Bogi

Ha valaki az elmúlt fél évet nem a Holdon töltötte, szinte biztosan belefutott az aktuális női szépségideál témáját boncolgató videoklipbe, amelyben Csemer Boglárka óriási sikert aratott. Azóta eltelt néhány hónap, és hiába pörög megállíthatatlanul tovább a dalhoz tartozó klip, Bogiról mostanában keveset hallani. Megkerestük az énekesnőt.

Régóta énekelsz. A karrieredben az áttörést mégis egy videoklip hozta meg.

A Parfüm egy olyan videoklippel, amiben egy csaj ugrabugrál, valószínűleg nem lett volna ekkora siker. De azért előbb volt meg a dal, a tartalom, és ezután rendeltük hozzá a vizuális koncepciót. A kettő erősíti, kiegészíti, formálja egymást. Nem lehet elválasztani a vizuális megjelenést a daltól. Már amikor a lemezt készítettük, tudtuk, hogy ez a dal különleges utat fog bejárni.

Volt olyan, hogy elbizonytalanodtál?

Többször volt. De amióta zenélek, a karrieremben folyamatosan van egy kis ívben, de felívelő statisztikám. Egyre többen jönnek a koncertjeimre, a saját dalaimat játszom egy fantasztikus zenekarral. Lassan, de biztosan haladok az évekkel korábban megálmodott úton.

Akkor gondolom ezzel szoros összefüggésben áll, hogy több nyelven jelent meg a dal…                         

Szerettem volna olyan zenét készíteni, ami exportálható, és ebbe nagyon jókor és jól illett bele a Parfüm sikere. Mondjuk azt hittem, hogy ehhez sokkal többet kell majd külföldre járnom, kisebb fesztiválokra, versenyekre. Olyan karriert képzeltem el magamnak, melyben a bázisom itthon van. Nem akartam soha itt hagyni az életemet, a barátaimat, de a mi generációnk előtt kinyílt a világ.

És milyen tapasztalatokat szereztél külföldön?

Nem olyan régen Münchenbe volt egy meghívásom, ahol konkrétan világsztárként kezeltek. Lesték minden kívánságomat, különböző programokat találtak ki. Elvittek például egy nagyon exkluzív klubba, ahova a Bayern München játékosai is járnak. De egy félóra múlva már nagyon mehetnékem volt. Amikor szóltam a szervező lánynak, és szinte láttam a megkönnyebbülést az arcán, elég vicces helyzet volt.

Mennyire sikerült mostanra megvalósítanod az álmodat?

Nem egyszerű megélni a zenélésből, de nekem nagyon jó dolgom van. Válogathatok, hogy mit vállalok el, minden koncertem telt házas. Arról nem is beszélve, hogy egyre többet járok külföldre is. Hamarosan New Yorkban lépek fel, aztán egy kinti egyetemen tartunk előadást a klipről, illetve a tartalmáról. Azt hiszem, Amerikában a legaktuálisabbak az önképpel, a testképzavarokkal kapcsolatos problémák. Rengeteg levelet kaptam ottani anyukáktól, hogy köszönik, hogy megmutathatják a kamaszodó lányaiknak, hogy a sztárok, akikre hasonlítani akarnak, nem úgy ébrednek minden reggel, hanem egy program segítségével tulajdonképpen elkészítik őket.

Neked sosem volt problémád magaddal?

Dehogynem! Mindenkinek van. De nekem ebben is nagy szerencsém van. 11 éve vagyunk együtt a párommal, aki folyamatosan biztosít arról, hogy szeret, és úgy vagyok neki jó, ahogy vagyok. Ez sokat segít önmagam elfogadásában. Nemrég házasodtunk össze.

Telt házas koncertek, esküvő, New York-i meghívás, Münchenben meg világsztárként kezelnek. Mi lesz ezután?

Most jöttem ki a stúdióból, ugyanis október 24-én megjelenik az új lemezem, amit egy koncerttel egybekötve ünneplünk meg az A38-on.

A38, október 24. 19:00 BOGGIE: ALL IS ONE IS ALL lemezbemutató

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top