Sztárok

Fogyás okosan, visszahízás nélkül

A legtöbb nőt foglalkoztató kérdés: a "miért nem sikerül lefogynom" és a "miért nem tudom megtartani a nagy szenvedések árán elért eredményt?" A válasz: mert a hirtelen elhatározásból születő, rövid távú és drasztikus diétákkal ez nem is lehetséges.
Fogyás okosan, visszahízás nélkül

Az optimális testsúly elérése és fenntartása egy életre szóló feladat. Akármilyen módszerrel próbálkozunk, ha azt csak néhány hétig tudjuk vagy akarjuk fenntartani, nem fog működni.

Fogyni nem könnyű és a testsúlyt megtartani még nehezebb. A fogyást sokan egyszerűen koplalással kezdik, drasztikusan csökkentik a kalóriabevitelt, vagy a divatos, ám egyoldalú és hosszú távon fenntarthatatlan fogyókúrák valamelyikét alkalmazzák, amely minden esetben valamely tápláléktípus drasztikus megvonásával jár. Nevében is ott a probléma: fogyóKÚRA. Azaz csak ideig-óráig, kúraszerűen alkalmazzuk a fentieket, aztán visszatérünk az eredeti táplálkozási szokásainkhoz, és ilyenkor az esetek 99%-ban visszajönnek a leadott kilók.

Mi történik egy rossz fogyókúra során? A szervezetünk intelligens rendszer, és azonnal alkalmazkodik az őt ért hatásokhoz, így ha megvonjuk tőle az ételt, azonnal átáll “vészhelyzeti” üzemmódra, elkezd takarékoskodni, lelassítja az anyagcserét és ott spórol, ahol tud. Mivel az izmok használják fel a legtöbb energiát, ezért az izomfehérjéket fogja először leépíteni. Mivel az izmok égetik a legtöbb kalóriát, így a koplalással, drasztikus megvonással operáló fogyókúrák sportolás, illetve hatékony izommunka nélkül több kárt okoznak, mint hasznot. Az egyre kisebb izomtömeg egyre kevesebb energiát használ fel, és ha valaki egy drasztikus fogyókúra utáni lecsökkent izomtömeggel visszatér az eredeti táplálkozási szokásaihoz, izmai még kevesebb energiát kívánnak majd, ami folyamatos jojóeffektust eredményez, azaz minden alkalommal egy kicsit többet hízik vissza, mint amennyit lefogyott.

Nem lenne ennyi túlsúlyos ember, ha nem lenne ilyen sok divatos és gyors eredményt ígérő fogyókúra.
A szervezetnek szüksége van a tápanyagok – szénhidrátok, fehérjék, zsírok- megfelelő arányára, valamint vitaminokra és ásványi anyagokra is. A koplalás, a valamely tápláléktípus drasztikus megvonása nem vezet hosszú távon fenntartható eredményhez, a diétákat abbahagyók rövid idő alatt visszahízzák a nehezen leadott kilókat.

Fogyjunk okosan! Nézzünk be a színfalak mögé, legyünk tisztában azzal, mi történik fogyás közben a testünkkel! Jegyezzük meg: ne a testsúlyunkból akarjuk veszíteni, hanem csak a zsírból! Az izomvesztés rendkívül veszélyes! Egy vékony és izomtalan test nemcsak hogy nem esztétikus, de a lecsökkent izomzat többé nem képes a funkcióját ellátni, így hamar komoly gerinc- és tartásproblémákhoz vezet. Meg kell tanulnunk együtt élni a ténnyel, hogy egészségünk megőrzéséhez és a formás, esztétikus külső eléréséhez mozognunk kell.

Fogyás okosan, visszahízás nélkül

Egy ésszerű és hosszú távra tervezett fogyásprogramban a zsír–izom arányokat kell átalakítani.
A fogyókúra során a cél a pangó vizek és méreganyagok eltávolítása, a zsírszövet bontása, leépítése és az izomszövet megerősítése kell legyen. Az egyre erősödő izomszövet helyet követel majd magának, és fokozatosan kiszorítja a zsírszövetet. Azonban az egész folyamat beindításához szükség van mozgásra, ésszerű diétára, nagyon sok tiszta vízre, és ami a legfontosabb: keringésjavításra, mégpedig sejt szintű keringésjavításra.

Hogyan segít a fogyásban a FLABéLOS?
A készülék többek közt fokozott keringésjavulást és izom-összehúzódást hoz létre.Rendszeres használatával fokozódnak a szöveti mikrocirkulációs- és a sejt szintű anyagcsere-folyamatok. Ennek eredményeképpen a testünkben a zsíroktól fedett, rossz keringésű szövet közti térben elindul a pangó folyadék elszállítása, és vele együtt ürülnek ki a méreg- és salakanyagok is. Ez a hasznos “vízvesztés” a fogyás első lépcsője, amikor már centikben mérhető a problémás területeken a körfogatcsökkenés. Ezért a FLABéLOSt felhasználók kezdetben nem a mérlegen, hanem centikben észlelik a hatást. A jobb keringés több oxigént és több tápanyagot szállít a szöveteinkhez és sejtjeinkhez, így az izomszövetekhez is, ezáltal nagyobb és hatékonyabb mértékű izommunka jön létre.

Fogyás okosan, visszahízás nélkül

Az izomrostok nagyjából 2-3 hónap rendszeres (heti 4-5 alkalommal történő) FLABéLOS-használat során kelnek életre. Ha nagyobb az izomaktivitás, kiszorul a zsír, és ha nem eszünk többet, mint kellene, akkor ezt követően jelentkezik kilóban is a változás. Nem azért, mert a FLABéLOS lerázta rólunk a zsírt, hanem azért, mert saját izomrostjaink szorítják ki a zsírsejteket, amelyek feltöredezve a nyirokkeringéssel távoznak a testünkből.

Kell-e diétáznom?
Ha régóta és folyamatosan gyarapodik a súlyunk, és több mint 5-10 kilótól szeretnénk megszabadulni, akkor általánosságban azt mondhatjuk, hogy igen, egy ésszerű diéta (nem fogyókúra!) szükséges lehet.

Fogyás okosan, visszahízás nélkül

A bevitt táplálék nagyobb arányban szól bele az energia-háztartásba, mint a mozgás, ezért fontos, hogy ne legyen az ételben extra pótlás. “Most ehetek tortát este is, mert ma FLABéLOSoztam.” Nos, nem. A fogyásban a szakemberek szerint 60-70%-ot nyom a táplálkozás, 30-40%-ot a mozgás. Ha valaki odafigyel arra, mit és mennyit eszik, csökkenti a feldolgozott élelmiszerek, az izolált szénhidrátok (cukor, fehér liszt) fogyasztását, növeli az alacsony GI-ű (glikémiás indexű) valamint a nyers, magas rosttartalmú táplálékok arányát, és megfelelő mennyiségű vizet (napi 2-3 litert) iszik a megfelelő időben, illetve rendszeresen használja a FLABéLOSt, az látványos eredményre számíthat, amit hosszú távon is képes lesz megtartani.

TTV – de melyiket válasszam?

Orvosi tapasztalatok és klinikai vizsgálatok is igazolják a TTV® (teljes test vibrációs) készülékek hatékonyságát a túlsúly, illetve a zsírszövet arányának csökkentésére indított programokban. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden TTV® készülék egyforma, és nem mindegyik hatékony. Fontos, hogy a TTV® készülék gyártója rendelkezzen orvosi háttérrel, a gyártó cégnek legyen tapasztalata egészségmegőrzésre szánt készülékek gyártásában, és a készülék rendelkezzen Orvostechnikai Eszköz minősítéssel. Ezen feltételeknek csak néhány készülék felel meg világszerte, ilyen például a FLABéLOS.

Nincs jojóeffektus

Tapasztalataink szerint a FLABéLOS használatával elkerülhető a jojóeffektus, mert a FLABéLOS csak a zsírszövetet építi le, az izomszövetet nem gyengíti, sőt még növelni is képes az izomerőt. Rendszeres és hosszú távú használata mellett, ha ügyelünk arra, hogy ne növeljük a táplálékbevitelt, nem jönnek vissza a leadott kilók, ugyanakkor javul a vér- és a nyirokkeringés, távoznak a méreganyagok, szebb lesz a bőr, tartós fogyás tapasztalható és visszahúzódik a cellulit is. Nem azért, mert a FLABéLOS egy csodaszer, hanem mert sejtszinten serkenti az anyagcserét.

Mit mond, akinek már sikerült?

Kun Mária már régóta küzd a plusz kilóival. A 39 éves, 3 gyermekes anyuka többször is nekiállt már különféle fogyókúráknak, nem sok sikerrel.
“Amikor az ortopéd orvosom azt mondta, hogy addig ne is várjak javulást a fájós lábaimra, amíg azoknak 125 kilót kell cipelniük, rájöttem, hogy ezt most már tényleg komolyan kellene vennem.” Marcsi ez év márciusában vett bérletet egy szolnoki FLABéLOS szalonba, ahová azóta is napi rendszerességgel jár.

Fogyás okosan, visszahízás nélkül
Fogyás okosan, visszahízás nélkül

“Amit először észrevettem, hogy alig néhány hét után jobb lett az állóképességem, jobban bírom a munkát, a lépcsőzést és elmúlt a láb-, derék- és hátfájásom. Aztán egyszer csak megindult a mérleg nyelve lefelé, és nem sokkal később bővülni kezdtek a ruháim.”
Marcsi ésszerű diétával egészítette ki a napi FLABéLOS edzést: elhagyta a cukrot és a fehér lisztet, fogyaszt viszont rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejtermékeket és sovány húsokat. Mindezek eredményeként az első 4 hónap alatt 19 kg-tól szabadult meg, 125 kilóról 106 kilóra fogyott. Az azóta eltelt három hónapban ugyanolyan lelkesedéssel használta a FLABéLOSt, azóta újabb 10 kilótól sikerült megszabadulnia, jelenleg 96 kilónál tart, és megy tovább.

Többet szeretne megtudni a FLABéLOSról? Látogasson el honlapunkra, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz, böngésszen a felhasználói tapasztalatok között, kérdezzen, keressen minket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top