Sztárok

Íme Károly Fülöp, a legszexisebb herceg

A sportos, elegáns és jóképű Károly Fülöp svéd királyi hercegnek olyan kisugárzása van, ami minden nőt levesz a lábáról, ő azonban soha nem élt vissza ezzel, sőt hosszú évek óta hűséges szerelméhez, akit idén jegyzett el.

 Megfosztották a trónörökösi rangjától

Élete legnagyobb tragédiája (vagy szerencséje), hogy bár trónörökösnek született, mégsem lesz belőle király. XVI. Károly Gusztávnak és Szilvia királynénak 1977. július 14-én lánya született, Viktória hercegnő, majd 1979. május 13-án világra jött a várt trónörökös, Károly Fülöp. Ekkorra azonban már felerősödtek azok a hangok, melyek el akarták törölni a fiúági örökösödést, s nemre való tekintet nélkül az elsőszülöttet akarták a trónon látni. A királynak nem tetszett, hogy visszamenőlegesen változtatják meg a törvényt, de a svéd kormány megzsarolta: ha nem enged, a monarchia léte kerül veszélybe. 1980. január 1-jén megfosztották Károly Fülöpöt trónörökösi rangjától, amit apja a mai napig nehezen fogad el, és ennek a nézetének olykor hangot is ad.

Testvérével Viktória koronahercegnővel, és annak családjával
Testvérével Viktória koronahercegnővel, és annak családjával

Ő királyi fensége Károly Fülöp Edmund Bertil svéd királyi herceg, Värmland hercege 

A herceg úgy nőtt fel, hogy tudta, nővére után ő a tartalék. Hamar kiderült róla, hogy érzékeny, finom lelke van, érdeklik a művészetek, ugyanakkor rajongott az autóversenyzésért is. Ez a kettősség és a belőle áradó vonzerő és sárm hamar a skandináv lányok kedvencévé tette. A tinimagazinok posztereket hoztak Károly Fülöpről, a paparazzók pedig előszeretettel fotózták őt fürdőnadrágban a francia Riviérán, ahol a svéd királyi családnak nyaralója van. Közben udvarias, elegáns, igazi királyi herceggé érett, akire egyre több feladatott osztott a svéd királyi udvar és a kormány. Ipari létesítményeket látogatott, avatott, üzletemberekkel utazott a világ minden tájára, olimpiákon, világbajnokságokon reprezentált, és szurkolt a svédeknek, találkozott politikai vezetőkkel, akiket ugyanúgy elbűvölt, mint az utca emberét. Közben grafikai képzést kapott, lakberendezést tanult New Yorkban, odahaza pedig mezőgazdaságtant hallgatott. Katonai kiképzése után egészen a fregatthadnagyi rangig vitte. Ezután megkapta a Värmland hercege rangot is, jelenlegi titulusa Ő királyi fensége Károly Fülöp Edmund Bertil svéd királyi herceg, Värmland hercege – s nem mellesleg a brit trónöröklési rendben úgy a 150. hely az övé.

Már csak az autóversenyeken hajt gyorsan
Már csak az autóversenyeken hajt gyorsan

 Botrányos hölgyért hagyta el a kedvesét

Ám azért nem hiba nélküli Károly Fülöp sem. Egészen pontosan két dolgot róttak fel neki: egyik a sorozatos gyorshajtásért kapott büntetések, végül csak lenyugodott, és ma már csak rallyversenyeken száguldozik, a másik pedig a barátnője. Korábban mindenki biztosra vette, hogy a herceg jövendőbelije egy bizonyos Emma Pernald PR-vezető lesz, akit Károly Fülöp tíz éven át szeretett. Őt mindenki szívesen látta volna a királyi családban, de aztán a kapcsolatnak vége lett. A herceg ugyanis 2009-ben megismerkedett Sofia Hellqvist modellel, az egyik botrányos valóságshow szereplőjével, aki később fehérneműben is pózolt, mi több: bugyiban, melleit pedig csak egy rátekeredett kígyó takarta. “Képtelenség, hogy a hölgyet elfogadja az udvar”, “Ez a kapcsolat halálra van ítélve”, “Károly Fülöp, térj vissza Emmához!” – ilyen szalagcímekkel jelentek meg a svéd lapok!

Szüleivel, és sokat kritizált kedvesével
Szüleivel, és sokat kritizált kedvesével

 Jön az esküvő

A szerelem azonban erős volt, Sofia abbahagyta a modellkedést, számos jótékonysági feladatot vállalt, lassan bebizonyította, hogy érdemes a hercegnői feladatra. A neki szurkolók a norvég koronahercegnével, Mette Marittal példálóztak, aki pincérnőként dolgozott, és korábban meggyűlt a baja kábítószerekkel is. Ám miután Haakon trónörökös feleségül vette, felnőtt feladatához, csodálatosan látja el kötelezettségeit. Károly Fülöp kedvese, Sofia az ő példáját követve belopta magát a svédek szívébe. Öt évbe telt, mire a 35 éves herceg és 29 éves választottja bejelentették eljegyzésüket. “Sofia igennel válaszolt arra a kérdésemre, akarja-e megosztani velem élete további részét. Ez egy nagyon boldog nap Sofia számára és számomra” – idézte a herceget a palota közleménye.

A herceg és menyasszonya jövő nyárra tervezik az esküvőt, Károly Fülöp amúgy a svéd uralkodó  három gyermeke közül az egyetlen, aki még nem házasodott meg. Két lánytestvére, a 36 éves Viktória koronahercegnő, és a húga, a 31 éves Madeleine már férjhez mentek, mindkettőnek egy-egy lánygyermeke van.

Íme Károly Fülöp, a legszexisebb herceg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top