Sztárok

Rasszizmussal vádolják Chert

Az énekesnő sajtósa nevetségesnek tartja a vádakat.

Faji diszkriminációra hivatkozva beperelte Chert – aki tavaly adott ki új lemezt – egy volt koreográfusa, aki szerint az amerikai énekesnő megtiltotta neki, hogy még több fekete bőrű táncost vegyen fel. Kevin Wilson állítása szerint Cher azt mondta neki, hogy a turné már “így is túlságosan sokszínű”. Wilson és szintén afroamerikai társa, Suzanne Easter szerint faji diszkrimináció áll a kirúgásuk hátterében, míg egy harmadik táncos, a 42 éves Jacquely Dowsett szerint a kora miatt váltak meg tőle, habár mindannyiuknak azt mondták, hogy a turné költségeinek lefaragása miatt kellett távozniuk.

A júliusban elbocsátott táncosok állítása szerint az is hozzájárult a kirúgásukhoz, hogy jelentették, amikor egy társuk szexuálisan zaklatta az egyik női rajongót a turné során. Az énekesnő sajtósa nevetségesnek nevezte a vádakat, amelyek szerinte “nem is állhatnának távolabb az igazságtól”. A Chert perelő hármas fogat 10 millió dollár kártérítést követel.

Az állítások olyan régi alkalmazottak szájából hangzottak el, akik egy évtizede turnéznak Cherrel – hangoztatta Perry C. Wander, a táncosok ügyvédje. – Cher, miközben a jelentkezőkről készített felvételeket nézte, azt mondta, hogy a turné már így is túlságosan sokszínű, és megtiltotta a koreográfusnak, hogy még több sötét bőrű, vagy afroamerikai táncost vegyen fel, még akkor is, ha ők jobban képzettek, mint a társaik” – jelentette ki Wander.

A 68 éves Cher hosszú ideje futó észak-amerikai turnéja, amely a D2K (Dressed to Kill) címet viseli, 2014 tíz legjobban jövedelmező koncertsorozata közé tartozik a Pollstar toplistája szerint. A Los Angelesben élő énekesnő jelenleg egy vírusos fertőzésből lábadozik, és állapota miatt tíz koncertjét is kénytelen volt elhalasztani.

Rasszizmussal vádolják Chert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top