Sztárok

Autóbalesetet szenvedett a svéd király

XVI. Károly Gusztáv svéd király sérülés nélkül vészelt át egy autóbalesetet Stockholmban szerda reggel, útját másik járművel folytatta – közölte a királyi udvar.

“Ugyanabban a sávban haladó autóval történt az ütközés, Károly Gusztávnak nem esett baja” – mondta az uralkodóval együtt utazó szóvivő, Annika Sönnerberg a TT hírügynökségnek.
A balesetet a stockholmi Nockerby hídon szenvedte az uralkodói jármű, amikor a repülőtérre tartottak, ahonnan a 68 éves király északra, egy tejüzembe indult volna. Abban az országban, melynek országútjait a világ legbiztonságosabbjai között tartják számon, a királyi baleseteknek régi hagyománya van.
Stockholm egyik negyedét Királyi kanyarnak hívják, 1946-ban ugyanis az V. Gusztávot szállító autó az árokban végezte, mert a sofőr túl gyorsan akarta bevenni a kanyart.
Az ország déli részén elterülő Norrköping városában pedig Királyi körforgalomnak neveztek el egy kereszteződést, mert 2005-ben XVI. Károly Gusztáv ott rohant bele BMW-jével egy másik járműbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top