Sztárok

Ez Nagy Feró titka

Több évtizede nézzük Nagy Feró nyakában azt a bizonyos babos kendőt. De honnan jött ez a különc ruhadarab?

1978-ban, a Beatrice kemény zenével, megbotránkoztató, társadalombíráló szövegekkel, extravagáns külsővel, egy igazi botránybandával rukkolt elő. Egy időben még az is elterjedt a Beatricéről, hogy egyik koncertjükön élő csirkét daráltak. Ami persze nem volt igaz, de lehetett velük riogatni a szülőket. A kemény imidzs, zene és a szókimondó tartalom tehát ütött. Csakúgy, mint a babos kendő, ami Feró örök védjegyévé vált. “Ez egy véletlen. Ahhoz a fekete bőrszerkóhoz volt egy gusztustalan, lila kendőm. Én mondjuk imádtam, mert azon a fekete cuccon nagyon jól nézett ki, a mai napig szeretem az ilyen rózsaszínes dolgokat, de a csajom meglátta, és azt mondta ez olyan gusztustalan… Ő hozott végül egy másikat, és azt mondta, hogy ez sokkal jobb. Az volt a babos kendő, ami a nagyanyjáé volt, aki szövőgyárban dolgozott. Amint megláttam, tudtam, hogy ez egy nagyon fontos ruhadarab, hiszen a munkához van köze, és abban az időben mindennek, ami a munkásosztályról szólt, volt valami veszélye” – mesélte Feró Hadas Krisztának a Nagyszám című műsor felvételén.

A Nagyszám első műsora a  Divatdiktátorok címet kapta. A szombat esti műsorban olyan előadók jelennek meg, akik valamilyen új stílust, műfajt honosítottak meg Magyarországon. Többek között az Illés együttes, Geszti Péter, Nagy Feró, Szűcs Judit, Kozsó, Ganxsta Zolee, a Hungária együttes és Ákos is megszólal majd az első részben. 

Ez Nagy Feró titka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top