Sztárok

Sármosak és még főzni is tudnak – Bemutatkoznak az RTL Klub szívtiprói

Hétfő este elstartolt az RTL Klub új műsora, a Konyhafőnök, melyben hobbiszakácsok mutathatják meg, mire képesek. Korábban már beszámoltunk a műsor felépítéséről, valamint a háromtagú zsűriről: Vajda Pierre-ről, Bernáth Józsefről és Fördős Zéről, ám akkor – ha fogalmazhatok így – a sötétben tapogatóztunk, fogalmunk sem volt arról, mit várhatunk majd a nem mindennapi tehetségkutatótól. Na, és akkor itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy elmondjam: a Konyhafőnök minden várakozásomat felülmúlta, pedig nem kifejezetten rajongok az ilyen és ehhez hasonló műsorokért. Nem lehet mindenki Jamie Oliverné, na.

A versenyzők egyébként meglepően elszántak voltak, nem bratyiztak egymással túlságosan, nem volt két hagymavágás közötti pletykálkodás, mindenki a maga tempójában tette a dolgát. Aztán jött a három tagból álló zsűri, teljesen korrektül értékelték a látottakat. Ha jól sejtem, ez már most a hölgy tévénézők kedvenc része lett a műsorból, ez egyébként abszolút érthető, hiszen nem minden csatornán lát az ember lánya főműsoridőben helyes pasikat, akik ráadásul még a konyhában is otthonosan mozognak. Nem mellesleg pedig nagyon jó arcok, erről magam is meggyőződtem az interjúk közben. Fördős Zéről nagy vonalakban annyit kell és érdemes tudni, hogy gasztrobloggerként tevékenykedik, siklóernyőzik, ja, és nagyon laza. Beszélgetésünk elején elmesélte, mit takar a gasztroblogger az ő olvasatában.

“Nem az a klasszikus gasztroblogger vagyok, nem írásban, hanem videón keresztül kommunikálok az emberekkel. A blogon lényegében csak videókat osztok meg: többségében egy-egy étel elkészítését mutatom be, de előfordul, hogy ellátogatok, mondjuk egy gasztronómiai fesztiválra, és arról készítek videós beszámolót” – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak Fördős Zé. A gasztroblogger kicsit sem történésmentes életútja során megjárta Ausztráliát és Brazíliát is. “A 2000-es évek elején voltam Ausztráliában, ahol hamar szembesültem azzal, hogy a bizony nem csak olyan burgerek léteznek, mint amiket mi, magyarok ismerünk. Az ausztráloknak van például kenguruburgerük, amiből nem hiányozhat a savanyított cékla” – folytatta Zé, aki Brazíliában is sok dolgot megtapasztalt, igaz, oda nem a gasztronómiai élményért utazott.

Vajda Pierre, Bernáth József, Fördős Zé (b-j)
Vajda Pierre, Bernáth József, Fördős Zé (b-j)

“A gasztrobloggerkedés mellett a siklóernyőzés a másik szerelmem. Tizennyolc éve kezdtem el űzni ezt a sportot, és máig olyan nagy szenvedély, hogy bármit képes vagyok lemondani miatta. Imádok repülni, éppen ezért próbáltam olyan munkát találni, ami rugalmas annyira, hogy tudjak mellette hódolni a hobbimnak.

Fördős Zé azt mondja, hamar megtalálta az összhangot a Konyhafőnök két másik ítészével. “Mindhárman nagyon különböző személyiségek vagyunk, talán pont emiatt (vagy ennek ellenére?!) jövünk ki ennyire jól egymással. Ami közös bennünk, hogy mindhárman szenvedélyesen szeretjük a gasztronómiát – csak épp mindhárman másképp” – mondta a gasztroblogger, aki nem feltétlenül a főztjével hódítja meg a gyengébbik nem képviselőit. “Volt már példa hasonlóra, de úgy gondolom, hogy a főzni tudáson kívül vannak egyéb, vonzó tulajdonságaim, amelyekkel tudok operálni.”

A Konyhafőnök másik ítésze, Bernáth József 2006 óta foglalkozik hivatásszerűen a főzéssel. Mint megtudtam: Lyonban és Londonban 2 Michelin-csillagos vendéglátóhelyeken dolgozott, jelenleg egy catering cég kreatív séfje. “Azért döntöttem emellett, mert sokkal kevesebb időbeni kötöttséget jelent, és nagyon változatos mind a menü, amiket készítünk, mind a helyszínek, ahol dolgozunk. Csak a Konyhafőnök miatt jöttem haza, ahogy vége a műsornak, megyek vissza, mert vár a munka. Persze tervezem, hogy itthon is kamatoztatom a tudásom” – nyilatkozta lapunknak Bernáth.

A műsornak köszönhetően országos ismertségre szert tevő séf azt mondja, számára az a legfontosabb, hogy olyan versenyzőkkel találkozzon, akikben megvan a főzés iránti szenvedély és a tanulási vágy. József végezetül azt is megosztotta velem, hogy nemcsak a kulináris, hanem a kulturális élet miatt is visszahúzza a szíve Londonba. “Egyféle szabadságnak érzem beülni egy komolyzenei koncertre a Royal Albert Hallba vagy csak beugrani egy könnyűzeneire a Southbank Centerbe, legyen az hétvégén vagy akár hétköznap.”

A gasztroverseny második adásának forgatásán, pedig már a vér is folyt. Részletek itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top