Sztárok

Affektál, hisztizik, kornyikál – a legsötétebb mostani gyerekműsorok a tévében

Minden lány énekesnő vagy színésznő, de minimum híres akar lenni. A szőkék mindig gonoszak, a szülők meg teljesen életképtelenek, mint akik folyton varázsgombát esznek. Ez megy a gyerekcsatornákon manapság.

Ki lett Öcsi, a sztár utódja?

Még az okostelefon, az iPad, az MP3-lejátszó, az internet és az otthoni számítógép előtti korszakban voltam gyerek. Engem lekötött a diafilm, a Kölyökidő, a Hahó, Öcsi!, a Parker Lewis sohasem veszít, meg az Öcsi, a sztár. Ennek ellenére nem gondolom, hogy a most 8–14 éves gyerekeknek is ezt kellene nézniük. Teljesen normális, hogy nem érdekli őket egy “kulcsos” gyerek, aki tárcsázós telefonnal (?) hívja fel a pontos időt (?!). Viszont nem készül nekik semmi új. Vagy ami igen, az oltári nagy hülyeség.

És ne jöjjünk azzal, hogy ne tévézzen a gyerek, hanem olvasson meg játsszon. A gyerek játszik, olvas, de a gyereknek igénye van arra is, hogy megnézzen a YouTube-on vagy a tévében valami műsort, ami neki szól. És azt sem gondolom, hogy 100 százalékban befolyásolná a személyiségét az, amit a tévében lát, főleg ha rendezett családban él, és később megbeszélik azt, amit a tévében nézett, de hogy a hülyeség ettől még nyomokban ráragadhat, abban biztos vagyok.

Affektál, hisztizek, kornyikál - a legsötétebb mostani gyerekműsorok a tévében

Már a gyereknek is MariMart gyártanak

Hülyeség meg van bőven, a mostani gyerekcsatornákon. Mert Aladdin, meg a Kis hableány már lejárt. Van viszont minden más, amikben a csodálatosan szépséges, mindig jól fésült, szépen sminkelt, XS-es méretű lányok álmodoznak és élnek. Ami azt tanítja, hogy minden kislányból lehet énekesnő meg színésznő, hogy egy nő attól nő, ha affektál, mint valami majom, és hisztizik, de legalábbis csapkod, minden második percben. Ezekben a “gyerekműsorokban”, a szőke lányok mindig gonoszak, a szülők pedig életképtelenek, és egyáltalán nem okosabbak, mint egy ötödikes. A családi élet mindig a kanapé köré rendeződik, meg egy műanyag kamu iskolai folyosón játszódik. A nevetőgép legalább olyan alapdolog, mint az, hogy Violetta úgy beszél az apjával, mintha most húzta volna ki a fenekéből. És a kamasz Violetta legnagyobb gondja, hogy melyik fiút szeresse, miközben elkornyikál két mexikói szerelmes dalt. Junior MariMar ez mesterfokon.

Affektál, hisztizek, kornyikál - a legsötétebb mostani gyerekműsorok a tévében

A főszereplők meg ideálok lesznek, és kell violettás album, meg Hannah Montaná-s pénztárca, Sonny, a sztárjelölt-ös tornacipő, a V, mint Viktóriá-s póló, meg a többi kütyü. Az ideálok meg a való életben ki-bejárkálnak a rehabra, de ez már egy másik cikk, egy másik sztori…

Affektál, hisztizek, kornyikál - a legsötétebb mostani gyerekműsorok a tévében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top