Sztárok

Így néznek ki a kedvenc filmjeid szupergagyi változatban

Tudtad, hogy létezik női Expendables-csapat? Hallottál már a Transmorpherekről? Tíz gagyi az olcsó másolatokban utazó Asylum stúdiótól, amiken sírni fogsz a nevetéstől. És az egyik most az itthoni mozikban is bemutatkozik…

Az eredeti film: Herkules (2014)
A másolat: Herkules – Feltámadás (2014)
Szinte a Dwayne Johnson-os eredetivel egy időben mutatják be nálunk is a sokkal olcsóbb másolatot, amiben tömegjelenetek helyett egy-két tucat statiszta küzd egymással, a díszletek enyhén szólva szegényesek, a Herkulest alakító John Hennigan mimikája pedig még Dwayne Johnson-énál is darabosabb.

Az eredeti film: A feláldozhatók – Expendables 3. (2014)
A másolat: Mercenaries (2014)
A rajongók már régóta álmodoznak a legtökösebb akcióhősnőket egybegyűjtő Expendabellas-filmről, és az Asylum nem volt rest elkészíteni belőle a maga C-filmes verzióját. A szebb napokat is látott Brigitte Nielsen, Vivica Fox, Kristanna Loken, Cynthia Rothrock és Zoe Bell együtt akciózik. Hiányzik valaki?

Az eredeti film: Transformers (2007)
A másolat: Transmorphers (2007)
A zseniális címmel megáldott kópia speciális effektusai még az Asylum-filmek terepén is kritikán alulinak mondhatók, de persze ez nem jelentett akadályt abban, hogy a Földért zajló háború 2009-ben folytatást kapjon Fall of Man címmel, egészen véletlenül pont akkor, amikor a Transformerst is folytatták.

Az eredeti film: Legenda vagyok (2007)
A másolat: Omega vagyok (2007)
A szegény ember Will Smithje, Mark Dacascos az utolsó ember a Földön, és már önmagában ez elég szörnyen hangzik. Ráadásul egy csomó olcsó áruházi maszkos zombicsökevény hörög a képébe, ő pedig szorgosan irtja őket, ahogy azt kell.

Az eredeti film: Piranha 3D (2010)
A másolat: Mega Piranha (2010)
“Nem robbanás volt, nem terroristák, hanem egy óriáspiranha” – mondja átszellemült arccal az előzetes egyik szereplője. Csak azt nem értem, hogy egy eleve gagyi filmből miért kell még gagyibb változatot készíteni?

Az eredeti film: Sherlock Holmes (2009)
A másolat: Sherlock Holmes (2010)
Robert Downey Jr. helyett Ben Snyder Sherlockként, Jude Law helyett pedig Gareth David-Lloyd Watsonként. Hogy kicsodák? A kérdés jogos. Ahogy az is, hogy mit keresnek fémsárkányok, krákenek és dinoszauruszok az előzetesben…

Az eredeti film: Thor (2011)
A másolat: Thor, a legyőzhetetlen (2011)
“A menny és pokol közti utolsó csatát a Földön vívják” – hangzik az előzetes kulcsmondata, amiben – most kapaszkodj – Richard Grieco alakítja a főgonosz Lokit. A Tom Hiddleston-rajongók itt lőtték főbe magukat, pedig akkor még nem is látták az előzetest, ami teli van dinoszauruszszörnyekkel.

Az eredeti film: Prometheus (2012)
A másolat: Alien Origin: A kezdet (2012)
A címet és az Alien-logó pofátlan lenyúlását nem számítva a filmnek nem sok köze van a klasszikus sci-fi szörnyhöz, mert a sztorija inkább olyan, mintha a Predatort kevernék benne a Blair Witch Projecttel, csak persze rosszul.

Az eredeti film: A holnap határa (2014)
A másolat: Age of Tomorrow (2014)
A Tom Cruise-filmhez maximum a címében, valamint annyiban van köze, hogy a katona főhős itt is idegen hódítók ellen küzd, viszont nagyon kreatív módon például baltával is csapnak le benne óriásrobotokat. Kihagyhatatlan.

Az eredeti film: Demóna (2014)
A másolat: Sleeping Beauty (2014)
“Soha nem értheted meg az igaz szerelmet!” – hangzik el a mondat az előzetesben, és vajmi kevés esélyt látok arra, hogy a film láttán bárki is megértené. Angelina Jolie helyett sárkánnyal, zombival és miegymással próbálkoznak ebben a “modern” Csipkerózsika-adaptációban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top