Sztárok

A sztárok is tévedhetnek – a legnagyobb filmes bakik

Bár megszállottságnak tűnik, hogy valaki azért nézzen végig egy-egy filmet, hogy hibákat keressen bennük, bőven akadnak olyanok, akik árgus szemmel figyelik a bakikat képkockáról képkockára. Nézzük a legnépszerűbb filmek legnagyobb tévedéseit!

1. Még a legjobbak is hibázhatnak. Farmernadrágos stábtag a lelátón, gázpalackkal hajtott lovas szekér, ismeretlen “bóklászók” a jelenetekben, szóval mégis mit csinált a rendező a Gladiátor forgatásán?

2. Mire tanít a Karib-tenger kalózai? Arra, hogyan kell pár perc alatt rothadó fogakból fogfehérítés nélkül gyönyörű fogsort varázsolni, és hogy még a főhős és a bal lába sem tudja néha, mit csinál a jobb.

3. A legnagyobb sikerfilmek stábtagjainak is lehet rossz napjuk. Így nem csoda, ha a Titanic női főhőse egy percen belül frizurát vált, vagy a hajó sem mindig ott törik ketté, ahol kellene.

4. Leslie Nielsen a szokásos módján sok más film mellett megpróbálta kifigurázni a Die Hardot is, de végül ő lett a bakivadászok célpontja. Nézzük, hogyan tud valaki egyszerre két különböző kocsiba beszállni.

5. Mátrix bakik, avagy Neo sem tudhat mindent. De van, amit nagyon jól. Például kikapcsolt monitorral is tud dolgozni, ismeretlen kezekkel a háttérben, és láthatatlan fegyverekkel is képes lövöldözni.

6. Mi a helyzet a híres időutazásos jelenettel az Egri csillagokból, amikor egy karórás török próbálja bevenni Eger várát? A videóból kiderül, és emellett felfedezhetünk egy-egy hidegháborús surranós harcost, ahogyan a várfalra szalad felfelé.

7. Egy jelenet alatt három fánkot megenni nem kis teljesítmény, a Feltámadás című filmben azonban sikerült megoldani, méghozzá gyorsasági rekorddal, nagyjából egy perc alatt.

8. Na, most akkor trójai faló vagy repülő? Egy világ dőlt a kardjába, amikor a mozivásznon egy utasszállító suhant el a Trója főszereplőjének háta mögött. Ilyenkor van az a pillanat, amikor nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy röhögjünk időzavarunkban.

9. Retró bakik a Szomszédok kulcspillanataival. Egykor egy ország rajongott értük, napról napra kísértük végig az életük mozzanatait, de ha most jobban megnézzük, úgy tűnik, nem eléggé figyelmesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top