Sztárok

A legsikeresebb magyar férfi modellek

Mihalik Enikőt és Palvin Barbarát nem kell bemutatni, a magyar szupermodellek karrierje szépen ível felfelé. De a lányok mellett több fiú is fényes sikereket arat a divatvilágban, a legnagyobb magazinokban szerepelnek és a leghíresebb divatházak darabjait mutatják be kifutókon. Most legyen szó róluk is végre.

Misa Patiniszki – A buszmegállóban felfedezett

Az augusztus 20-ai tűzijáték után a Boráros téren a menetrendet bogarászta egy buszmegállóban, amikor egy ügynökség embere leszólította. Egy tesztfotózás után máris Barcelonában találta magát az egykori kajakozó. Azóta a legnagyobb magazinokban szerepel, és a világ szinte összes kifutóján végigment 22 éves korára. A Thierry Mugler, az Alexis Mabille, a Zegna is alkalmazta, és ő kapta a Frankie Morello korábbi kampányát, nem mindennapi tekintete miatt. Na jó, lássuk be, az összképet nézve is egyértelmű, Mihály rendben van.

Fotó: Darren Black
Fotó: Darren Black

 Cseke Botond – A miskolci csodasrác

Csak egy jó fényképen múlt az egész. A Facebookon fedezték fel, szülőhelyéről, Miskolcról a szerződéskötés után azonnal utazott Párizsba, ahonnan New Yorkba küldték tovább. Itt választotta ki őt Marc Jacobs a 2012-es tavasz–nyári show-jára. Azóta kizárólagos szerződés kötötte Alexander McQueenhez, dolgozott a Lanvinnál, a Jil Sandernél, a Christian Diornál is, de Botond nyitott már Galliano-show-t, és zárt Christian Lacroix-bemutatót is. Hogy azóta hány alkalommal járt Miskolcon, nem tudjuk.

A legsikeresebb magyar férfimodellek

 Dörfler Márton – Az extrém

A 19 éves fiatalember két éve modellkedik, a Balenciaga divatmárka arca is volt, sikerét pedig annak köszönheti, hogy megfelel a mai kor modellideáljának: kissé extrém, szokatlan, teste pedig cseppet sem kidolgozott. Úgy tűnik tehát, annak is van esélye ezen a pályán befutni, aki alig sportol. Oké, ennyi nem lenne elég ehhez a szakmához, szóval le a kalappal Marci előtt.

A legsikeresebb magyar férfimodellek

 Balázs Kolos – Túl izmos?

A Tapolcáról származó 21 éves Kolost gyerekként hógolyónak nevezték, mert kissé húsos volt. De aztán nőtt, edzett, majd egy ügynökség egy közösségi oldalon felfigyelt rá, és szerződést ajánlottak neki. Azt mondja, kissé izmos a mai modellekhez képest, így szeretne visszavenni a kondiból, de természetesen most sem panaszkodhat, itthon és Milánóban is foglalkoztatják, dolgozott már a Dolce & Gabbanával is. Rossz hír viszont, hogy Kolosnak másfél éve van barátnője.

Fotó: Sam Scott Schiavo
Fotó: Sam Scott Schiavo

 Mihaly Martins – Mihalikkal pózolt

A magyar származású szőke férfi kis hazánkból származik, de Németországban él és ott is nőtt fel. 2008-ban tűnt fel először, és azóta rendszeresen láthatjuk olyan nagy divatházak reklámjaiban, mint a Hugo Boss és Louis Vuitton. Igen keresett modell, mégis az egyik legemlékezetesebb munkája Mihalik Enikőhöz kötődik; a közös munka után Enikő meglepte egy jó magyar vacsorával, paprikás krumplit főzött csülökkel és uborkasalátával.

Fotó: Matt Jones
Fotó: Matt Jones

 Barta Róbert – Facebook-fiú

Robertót, ahogyan a szakmában hívják, szemtelenül fiatalon, 17 évesen fedezték fel, mégpedig a Facebookon. Azóta már számos hazai és külföldi munkában vett részt. Mi több, az anyaügynökségén kívül Koppenhágában, Bécsben és Milánóban is jegyzik.

A legsikeresebb magyar férfimodellek

 Szabó Domi – A nagy reménység

A jóképű srác mindig is modell akart lenni, erre gyúrt, ő az, akit nem felfedeztek, hanem céltudatosan jelentkezett egy ügynökségnél. London, Párizs, Milánó és New York között ingázik, és néha hazalátogat Magyarországra is. Láthattuk már a Z Zegna és a Givenchy bemutatóján is, és bárkivel szívesen fogadunk arra, hogy még jó ideig elhalmozzák munkával a legnagyobb divatcégek.

Fotó: Sam Scott Schiavo
Fotó: Sam Scott Schiavo

 Kovács Alfréd – Egész életében focizott

2012 óta szédületes karriert futott be Alfréd, kampányarca volt már a Dolce & Gabbanának és az Armaninak is, számos nemzetközi munkát tudhat maga mögött, Just Cavalli, Calvin Klein, Louis Vuitton is foglalkoztatta már. Szerb származása miatt a balkáni országok lapjaiban is sűrűn feltűnik. Alfréd nővére is modell, ő vezette be az öcsköst a divatvilágba – aki amúgy annak köszönheti fantasztikus testét, hogy egész életében focizott.

A legsikeresebb magyar férfimodellek

 Keindl Dávid – A család büszkesége

Főállásban televíziós szerkesztő, mellékállásban pedig olyan cégeknek dolgozott eddig, mint a Sony, a GANT és a Saxxo London. A tévézés és a modellkedés mellett kevés a szabadideje, azt sportolással és a szeretteivel tölti. És hogy mi motiválja? Egy interjúban erre azt mondta, az, hogy a családja büszke rá. Lássuk be, a lányok pont ezt akarják hallani, és már olvadnak is a szívek.

Fotó: Bosco Shane
Fotó: Bosco Shane

 Winkler Péter – Rakétairányítóból lett modell

Az egyik legsikeresebb férfi modellünk a nemzetvédelmi egyetemen végzett rakétairányítóként, mégis modellként futott be. Budapest után Milánóban élt, majd Londonba költözött. A Dolce & Gabbana, a Björn Borg és a Carrera márkáknál dolgozott, de elcsábította Kate Mosst is egy reklámban. Péter rendkívül udvarias férfi, a köztudottan botrányos és hisztis Mossról például azt mondta, nagyon kedves lány.

Fotó: Chiqui Okol
Fotó: Chiqui Okol

 Zahorán Bertold – Átmeneti modellkedés

A mezőberényi srác kollégista volt, sporttagozatos suliba járt, és mindkettő jól jön most neki a modellkedéshez: hozzá van már szokva, hogy sosincs otthon a családdal, a testébe pedig nehéz lenne belekötni. Már kollégista korában modellkedni hívták, de csak az érettségi után állt rá. Kínában kezdte a szakmát, ezután jött New York, Párizs és Milánó. Bertold dolgozott a Givenchynél, az Armaninál és Donatella Versacéval, de Irina Shaykkel is. Átmenetinek tekinti a modellkedést, dietetikusnak készül.

A legsikeresebb magyar férfimodellek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top