Sztárok

György herceg egyéves – Isten éltesse, kis királyi fenség!

Ő az első királyi baba, aki már születése előtt is szupersztár volt, s azóta több első "tettével" történelmet írt. Lássuk, mi az a tizenkét dolog, amiben a ma egyesztendős György herceg első volt a királyi családban.
  1. A “kiderült” baba
    György herceg
    az első királyi baba, akinek érkezése hamarabb derült ki a szokásosnál. A királyi család rendszerint akkor hozza nyilvánosságra a terhességet, amikor a hercegnők már túl vannak az első trimeszteren. Katalin azonban olyan rosszul volt terhessége legelején, hogy kórházba került, ezért döntött a palota úgy, hogy nem titkolózik, és nyilvánosságra hozza a cambridge-i hercegné állapotát 2012. december 3-án.
    György herceg egyéves – Isten éltesse, kis királyi fenség!
  2. A tippbajnok
    Ő az első királyi baba, akinek a nemére, illetve a nevére hatalmas összegekben fogadásokat kötöttek. A királynő kivételével bármire lehet fogadást kötni az Egyesült Királyságban, korábban is tippeltek a születendő királyi babák nevére és nemére, de az internetes fogadásoknak és a felfokozott érdeklődésnek köszönhetően György herceg esetében ez csúcsot döntött.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  3. Az “akárhogy” is trónörökös
    Ő az első trónörökös, akinek esetében mindegy volt, hogy fiú vagy lány születik, ígyis-úgyis örökölte volna a trónt. Az Egyesült Királyságban, illetve annak a 15 országnak a parlamentjében, melynek a mindenkori brit uralkodó az államfője, nem sokkal korábban fogadták el azt a törvényt, amely kimondja: ezentúl az uralkodó, illetve a trónörökösök elsőszülöttje nemre való tekintet nélkül örökli a koronát.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  4. A sajtó kedvence
    Soha akkora médiaérdeklődés nem övezte még egy hercegné vajúdását sem, mint Katalin hercegnéét 2013. július 22-én. Megszámlálhatatlanul sok sajtómunkás, tévéstáb rostokolt a St. Mary’s Kórház előtt, a tévécsatornák egész nap élőben közvetítettek innen, a készülékek és az internet előtt pedig százmilliók várták a híreket.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  5. Közösségimédia-baba
    A herceg az első trónörökös, akinek születése hírét Facebookon, Twitteren is megosztották abban a pillanatban, ahogyan a palota kiadta a születésről szóló sajtóközleményt.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  6. Az egynapos kedvenc
    György herceg az első közvetlen trónörökös, aki úgy távozott a kórházból, hogy a szülei sajtótájékoztatót tartottak. Károly és Diana például mindkét fiúk születése után csak pózoltak a fotósoknak, majd kocsiba pattantak és hazahajtottak. Vilmosék azonban érezhették a világ kíváncsiságát, és büszkén meséltek egynapos gyermekükről.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  7. Nagypapa kedvence
    Ő az első trónörökös, akiről az első hivatalos képeket nem hivatásos fényképész készítette, hanem anyai nagyapja, mégpedig a Middleton család kertjében.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  8. Spanyol dadája is van
    A kis herceg az első királyi baba, akinek a nevelőnője nem brit. A hercegi pár a 71 éves Jessie Webbet, Vilmos herceg egykori rajongásig imádott dadáját alkalmazza első számú nevelőnőnek, de ő a kora miatt hosszú utakra nem kíséri el a családot. Ezért volt szükség egy másik dadára is, ő a spanyol Maria Teresa Turrion Borrallo.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  9. Meghódította Ausztráliát
    A királyi család egyetlen tagja sem tett olyan fiatalon külföldi hivatalos utat, mint György, amikor nyolc hónapos korában szüleivel ellátogatott Új-Zélandra és Ausztráliába. Vilmos kilenc hónaposan utazott először hivatalos útra, éppen ugyanide.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  10. Az állati trónörökös
    György az első királyi baba, akiről elneveztek egy állatot, mégpedig Ausztráliában egy kis rágcsálót.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből
  11. Pár szál haj mire képes!
    A kis herceg az első a királyi családban, akit megszavaztak a legjobb frizurájú babának, ezzel olyan divatbabákat előzött meg, mint David és Victoria Beckham lánya. Tekintettel arra, hogy az apja félig kopasz, az anyja pedig képtelen felfogni a haját, ez nagy szó!
    György herceg egyéves - Isten éltesse, kis királyi fenség!
  12. Az értelmetlen címek birtokosa
    György az első királyi baba, akit a divatújságírók a legjobban öltözködő királyi személy ranggal ruháztak fel, így megelőzte ezzel édesanyját és dédnagymamáját, a királynőt is.
    10 első a ma 1 éves György herceg életéből

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top