Sztárok

Könnyeit nyelve nyilatkozott Ördög Nóra a Morning Show-ban

"Szerda este felhívtam Nórit, hogy szeretném, ha elmondaná, miért így távozott az RTL-től. Egy kis gondolkodási időt kért, végül belement, hogy nyilatkozik" – kezdte Sebestyén Balázs csütörtök reggel a Morning Show-ban, aki nyíltan vállalta, hogy nem ért egyet egykori műsorvezetőtársa módszerével. Ígéretét betartva Ördög Nóra vállalta a kérdések kereszttüzét.

“Átigazolni át lehet, nem azzal van a baj, hogy kap egy jobb ajánlatot és elfogadja. Itt arról van szó, hogy a felmondás vagy a csatorna elhagyásának a hogyanja nem mindegy. 13 év után valahova úgy mész be, hogy kész tényként kezeled azt, hogy míg a csatorna legjobb tudomása szerint te a családra figyelsz, közben leszerződsz a konkurenciához, az nem etikus. Mindenkinek joga van ahhoz a lehetőséghez, hogy ellenajánlatot tegyen. Nekem ez azért visszatetsző, mert egy nappal korábban látok egy anyagot a Híradóban Nóriról, hogy a családjával foglalkozik, mindeközben ő már aláírt a másik csatornához. Ennyire kell egyenesnek és hűnek lenned ahhoz a céghez, aki sokszor kiállt melletted, megvédtek téged a bulvártámadásoktól, engedték, hogy reklámokban szerepelj. Nóri tényleg nagyon impulzív, tehetséges, jobb lehetőséget kapott, csak szerintem nem így kell átmenni”fogalmazta meg kritikáját egykori műsorvezetőtársa csatornaváltásáról Balázs, majd üdvözölte Ördög Nórát a vonal túlsó végén.

Sebestyén Balázs és Ördög Nóra 2010-ben együtt vezették az első X-Faktort
Sebestyén Balázs és Ördög Nóra 2010-ben együtt vezették az első X-Faktort

Nincs rejtegetni valóm ezzel kapcsolatban. Az egész felmondás úgy történt, ahogy te azt elvárnád, Balázs. A TV2 nagyon korrekt volt, hetekkel korábban azt mondták, hogy nem akarnak presszionálni, jeleznék, hogy szívesen látnának, de csak és kizárólag akkor üljünk le, ha van az a helyzet, hogy felállnék az RTL-től. Végiggondoltam a saját lehetőségeimet, beszélgettem a főnökeimmel, nyilván nem abban az aspektusban, hogy elmennék, mert úgy érzem, ez addig csak rám tartozik, amíg nem hivatalos. A TV2 nem tett ajánlatot. Nekem azt kellett végiggondolnom, van-e az a helyzet, hogy el tudom, el akarom hagyni a csatornát.

Úgy éreztem, megrekedt a pályafutásom.

Már az előző X-Faktornál, amit én vezettem, kezdtem érezni, hogy jókor jön egy kis szünet. Amíg 110%-ot tudtam adni mindig mindenben, addig volt értelme csinálni (ekkorra Nóra már a könnyeit nyelte, elnézést is kért a műsorvezetőktől). Ez már egy jó ideje bennem van. Sokat kaptam, sokat tanultam, de lehet, hogy már elfogytak azok az energiák, amit egymásnak tudunk adni azokkal, akikkel együtt dolgoztunk. Vissza akartam hozni a 110%-ot. Amikor elmentem babázni, ugyanilyen lelkesen vártam a visszatérést. Azonban a Szombat Esti Láz alatt is azt éreztem, hogy kezd rutinná válni, nem múlt el az a furcsa érzés” – magyarázta a műsorvezető, aki 13 évet húzott le a csatornánál.

“Elkezdtem magamban őrlődni, kértem többször is időpontot a Pétertől (Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója – a szerk.), három különböző időpontot mondtunk le, mert hol ő utazott el, hol én. Addig őrlődtem 9 hónapos terhesen, mindenórásan, hogy meg kellett hoznom a döntést. Lehet, hogy leülhettem volna tárgyalni, de végiggondoltam, hogy az RTL tud-e olyat mondani, ami miatt maradnék. Nem pénzről szólt a dolog, hanem hogy én ebben a környezetben el tudnám-e képzelni, hogy folytatom. Hetekig őrlődtem, úgy éreztem, hogy jogom van afelett dönteni, hogy kitegyem-e a csatornát, magamat és a gyerekemet annak a hercehurcának, hogy ők próbálnak győzködni, hogy maradjak, én pedig mennék. Ha mégis így döntök, akkor most azt kapnám, hogy háromszoros fizetést ajánlottak, én mégis elmegyek. Hétfő délután tárgyaltam a TV2-vel, kedd reggel pedig besétáltam Péterhez.

Nem akartam, hogy ajánlatot tegyen, mert tudtam, hogy el akarok jönni.

Megkérdezte, hogy marasztalhatna-e valamivel, de mondtam, hogy nem.”

Nóra azt is elárulta, hogy második gyermeke születése után nem szeretett volna hosszú időt kihagyni, mert szereti a munkáját, ám az RTL-nél csak tavasszal számoltak volna vele, és bár megtisztelőnek érzi, hogy ennyire fontos embernek tartották a csatorna életében, úgy érzi, ez túlzás. “Az RTL kemény és tökös, meg fogják oldani nélkülem is, nem rajtam múlik. Aki azt gondolja, hogy lényegesebb szerepem lehet, kedves, megtisztel, de ennyi. Ebben a helyzetben magamra és a családomra kellett gondolnom.”

Könnyeit nyelve nyilatkozott Ördög Nóra a Morning Show-ban
Új kolléganőjéről pedig Liptai Claudiának is van véleménye. Részletek itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top