Sztárok

Fejsérültet látott el Lilu – fotó

Kisfia születésekor férjével együtt részt vettek egy baba-elsősegélynyújtó tanfolyamon. Az ott megszerzett tudást most kamatoztatta.

Szerencsére azonban nem élesben. Lilu a Magyar Vöröskereszt meghívására érkezett a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat szezonnyitó sajtótájékoztatójára, ahol homlok- és vállsérülést látott el, de az is kiderült, hogy nem esne  pánikba, ha valakit újra kellene éleszteni. “Először egy vérző fejű és sérült vállú fiút kellett ápolnom, borzasztóan élethű sebeket “sminkeltek” rájuk az önkéntesek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat tagjai megmutatták, hogyan kell szakszerűen ellátni a sérüléseket. Most már, ha élesben találkoznék ilyen esettel, nem esnék pánikba, tudnám, mit kell tennem. Ezután egy babán szimuláltuk az újraélesztést, amit már megtanultam, amikor jogosítványt szereztem, most azonban felfrissítettem a tudásomat.”

Fejsérültet látott el Lilu - fotó

Lilu azonban nemcsak a jogsi megszerzésekor gyakorolta az elsősegélynyújtást. “Mielőtt a kisfiam megszületett, elmentünk a férjemmel egy baba-elsősegélynyújtó tanfolyamra. Ott elmondták, hogyan kell egy égési sérülést ellátni, mit kell tenni fulladás esetén, legrosszabb esetben, hogy kell egy babát újraéleszteni. Szerencsére sosem kellett ezt a tudásomat hasznosítanom, de biztonságot ad, hogy ha bármi baj van, nem vagyok tehetetlen” – mondta el Lilu, aki azt is nagyon támogatja, hogy a Balaton-parton dolgozó önkéntesek munkáját egy okostelefonra letölthető alkalmazás könnyíti és gyorsítja meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top