Sztárok

Nemzetközi elismerést kaphat az X-Faktor új mentora – videó

Néhány hete utazott vissza Magyarországra Little G Weevil, hogy az X-Faktor új mentoraként belevethesse magát a műsor előkészületeibe. Little G tíz éve költözött Amerikába, hogy szerencsét próbáljon, mára az egyik legsikeresebb, nemzetközileg is elismert blues-zenész lett. A tavalyi International Blues Challenge győzelme után most újabb díjra esélyes: Moving című lemezét a Blues Blast Music Awardon "Az év legjobb akusztikus albuma" kategóriában jelölték.

Polgári nevén Szűcs Gábor büszkén számolt be legújabb jelöléséről. “A Blues Bast Music Award jelöltjeit minden évben egy 40 fős, producerekből, szakújságírókból, menedzserekből, koncert- és fesztiválszervezőkből álló szakzsűri választja ki 12 kategóriában. Ezen a lemezen nagy kockázatot vállaltam a stílust és hangzást tekintve, és csak reménykedni tudtam, hogy ezt a közönség és a szakma egyaránt értékeli majd. Hála Istennek sikerült, másfél éven belül ez a negyedik ilyen szakmai elismerés, aminek természetesen nagyon örülök, és egyetlen magyarként a mezőnyben büszke is vagyok rá.”

Az RTL Klub tehetségkutatójában Little G Weevil Geszti Pétert váltja a mentorszékben. Herman Péter, a műsor kreatív producere örül, hogy a blues-zenész vállalta a csatorna felkérését. “Az X-Faktor eddigi történetében fontosnak tartottuk, hogy egy olyan ember is legyen a mentorok között, aki túllát a magyar könnyűzenei élet keretein. Malek Miklós ezt képviselte az első három évadban, Geszti Péter távozása után pedig újra lehetőségünk volt egy ilyen formátumú zenészt keresni.”

A Blues Blast Music Award jelöltjeire Magyarországról is bárki leadhatja szavazatát, az online voksolás július 15-én kezdődik, és szeptember közepéig tart.

Fotó: Little G Weevil rajongói oldal
Fotó: Little G Weevil rajongói oldal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top