Sztárok

Az örök darab – ettől nem tud elszakadni II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet királynő 50 éve ugyanazt a cipőt viseli – na, persze nem pontosan ugyanazt a darabot, csak ugyanazt a típust.

Na, ezek után mondja valaki, hogy az előkelő családoknál minden a fényűzésről szól. II. Erzsébet királynő szemmel láthatóan imádja az említett lábbelit – máskülönben miért viselné 50 éve –, szinte minden egyes eseményen a kedvenc fekete topánkájában jelenik meg.

De mielőtt bárki azt gondolná, hogy félszáz esztendeje ugyanaz a cipő “szolgálja”, eláruljuk: szó sincs ilyesmiről. Röviden vázolnám a folyamatot: cipő elkopik, a brit uralkodó ezt jelzi az illetékeseknek, akik szépen újat gyártatnak, majd odaadják a Cinders névre hallgató asszisztensnek, aki pedig szépen betöri a cipőt. Nem vicc, erre külön ember van a királyi udvarban, az asszisztens feladata, hogy kényelmesre tapossa a cipőt. Ebben mondjuk lehet valami, hiszen mégis hogy nézne ki, ha II. Erzsébet királynő az egyik utazása során egyszer csak bejelentené: “bocs’, fiúk, feltörte a lábam, nem tudok továbbmenni.” Mondjuk én biztosan jót mosolyognék a szituáción, de van egy sanda gyanúm, hogy a brit uralkodó nem így tenne. No, de mindegy is, mert szerencsére ez egy olyan probléma, ami – míg Cinders van – soha, de soha nem fog előfordulni.

Itt pedig az ominózus cipő és viselője, II. Erzsébet:

Ettől nem tud elszakadni II.Erzsébet királynő - fotó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top