Sztárok

Nagyon fáradt Ferenc pápa

Aggódnak a 77 éves egyházfőért.

Hirtelen gyengélkedés miatt a világ legjobb vezetőjének választott Ferenc pápa az utolsó percben lemondta a római Gemelli-klinikán péntek délután tervezett látogatását. A Vatikántól nem messze lévő intézményben és környékén több ezren várták az egyházfőt, aki a római klinika fennállásának 50. évfordulója alkalmából akart találkozni a “pápák kórházaként” ismert Gemelli betegeivel és orvosaival.

A Vatikán a vizit tervezett kezdete előtti utolsó percekben jelentette be, hogy hirtelen gyengélkedés miatt Ferenc pápa nem tud elmenni a látogatásra. “A pápa nagyon fáradt” – közölte a Vatikán. A hívők csalódottan távoztak. A klinika vezetői úgy fogalmaztak: döbbenettel fogadják az utolsó pillanatban történt értesítést.

Nem ez az első alkalom, hogy a 77 éves Ferenc pápa – aki szívesen szelfizik a híveivel – rosszullét miatt lemondja programját. Legutoljára a június 8-án a Vatikánban tartott izraeli–palesztin békeima után kényszerült néhány napos pihenésre a túl sűrű program okozta fáradtság miatt.

Most először történt meg azonban, hogy a pápa programját az utolsó pillanatban törölték. A La Repubblica olasz napilap honlapján aggodalmát fejezte ki Ferenc pápa egészségi állapota miatt. Korábban vatikáni források azt hangoztatták, hogy Ferenc pápa nem beteg, csak tavalyi megválasztása óta szünet nélkül dolgozik, és ezért néha nagyon elfárad.

12 laza pápai pillanat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top