Sztárok

A román popsztár esete a magyar vérszívókkal – interjú Innával

Egy belvárosi bárban találkozom Innával egy nappal a Viva Comet-es fellépése előtt, és már azzal meglep, hogy a klipjeivel ellentétben rendesen fel van öltözve ez az élőben nagyon apró lány. A vele készült interjúmat hazai szúnyogok támadása szakította meg.

Ki Inna? Ő:

Mit tartasz az eddigi karriered legfontosabb pillanatának?
Az első slágerem befutása adná magát, de én igazából a jelent tartom a legfontosabbnak. Most írtam alá a Warner Musichez és az Atlantic Recordshoz, ahol tényleg a világ legjobbjaival dolgozhatom együtt. Ez hatalmas lehetőség az előrelépéshez.

Sok közép-kelet-európai országból próbálkoznak előadók, de eddig többnyire csak a románoknak sikerült nagy nemzetközi sikereket aratniuk a popzenében. Mi a titkotok?
Mások titkát nem tudhatom, a sajátomat meg csak azért mondom el, mert épp jókedvemben találsz. (Nevet.) Igazából nem is nagy titok, sőt meglehetősen evidens: Légy nagyon természetes, és légy tisztában a saját képességeiddel. Figyelj oda a rajongóidra, és tanulj a hibáidból!

Aktivistaként kiállsz a családon belüli erőszak ellen. Miért fontos neked ez a téma?
Mert megbecsülöm a nőket, és szeretném támogatni őket, hiszen magam is nő vagyok. A csapatomban is rengeteg nő van, aki támogat engem ezen a pályán. Az Endless című dalom is erről szól, és létrehoztuk a www.bringthesuninmylife.com nevű weboldalt, ahol a nők segítséget kaphatnak, és még egy segélyvonalat is üzemeltetünk.

Ekkor egy rövid közjáték történik. “Aú!” – kiált fel Inna, majd jó nagy svunggal a vállára csap. “Hihetetlen nagy volt ez a szúnyog, és jól megcsípett. Fájt rendesen” – sajnálkozik. Ekkor az őt körülvevő lelkes segítők egyike még azt is felajánlja, hogy kimegy egy spray-ért, hogy csillapítsa Inna szenvedéseit, de a lány hősiesen tűri a fájdalmat, és folytathatjuk az eszmecserét.

Amikor turnézol, hány ember utazik veled?
Egy átlagos show-nál kb. húszan. Négy táncos, gitáros, dobos, hangmérnök, színpadi mérnök, turnémenedzser, színpadi menedzser, asszisztens, világosítók, technikusok…

Mivel készülsz a Viva Cometre?
Előadom az új slágeremet, a Cola Songot és egy másik dalt teljesen élőben, amihez a vivások pazar látványeffekteket teremtettek, szóval látványos lesz, az biztos.

Mindig élőben lépsz fel?
Másképp nem is vagyok hajlandó.


Miért énekelsz pont a kóláról?

Ez félreértés, mert nem a kóláról énekelek, hanem azokról a lányokról, akiknek olyan alakjuk van, mint egy coca-colás üvegnek.

És ilyenkor például a márka támogatóként nem áll be mögéd?
Ha kapunk egy jó ajánlatot, azt mindig megfontoljuk.

Romániából származol, de hol van az otthonod mostanság?
A családom Romániában él, és általában hozzájuk megyek haza, ha pihenni akarok, de nem mondanám, hogy jelenleg Romániában élek. Állandóan úton vagyok, nincs igazi otthonom. A budapesti fellépés után Romániába megyek, onnan Törökországba, aztán Tenerifére, majd Spanyolországba. Az életem mindig ott van, ahol épp vagyok.

És ha egyszer megállapodnál, hová költöznél?
Barcelonába. Imádom azt a várost. De Budapest is a nagy kedvenceim között van Prágával, Béccsel és Párizzsal egyetemben.

Le tudnád írni nekem egy tipikus rajongódat?
A tipikus rajongóm egy 22 év körüli fiú, aki nem túl drága autót vezet, imádja a kólát (nevet), és nagyon szeret klubokban bulizni. A kommersz divatcuccokat bírja, és egy kicsit hippis. Amikor csak van lehetősége zenét hallgatni, meg is teszi. Szeret biciklizni és szereti a természetet.

És van rá példa, hogy ezek a srácok próbálnak meghódítani?
Hidd el, egyfolytában próbálkoznak. Aranyosak, és csak olyankor haragszom ezért rájuk, ha közben van barátnőjük vagy feleségük otthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top