Sztárok

Katalin hercegné félmilliárdot költött házfelújításra – fotó

Pár hét múlva befejeződik a cambridge-i hercegi család vidéki otthonának felújítása, Vilmos, Katalin és György itt töltik majd a nyarat. Az udvarház biztosan nagyon szép lesz, a hercegné ugyanis közel 562 millió forintnak megfelelő összeget költött rá.

Az Anmer Hall nevű udvarházat a kelet-angliai Norfolk grófságban kereshetjük, a királynő Sandringham nevű birtokán, nem messze őfelsége magánkastélyától. Erzsébet ajándékba adta az Anmer Hallt a vidéki életért rajongó hercegi párnak, de kikötötte, a felújítás költségeit nekik kell állniuk. A 200 éves, tíz hálószobás udvarházhoz gazdasági épületek és garázsok is tartoznak, de találunk itt teniszpályát és hatalmas parkot is. Az utóbbi évtizedekben az udvarházat bérbe adta a királynő. A legutolsó bérlőt, akinek a bérleti szerződése évek múlva járt volna le, Erzsébet személyesen kereste fel és kérte meg, költözzön ki.

Anmer Hallt hónapok óta renoválják, a munkálatokat személyesen Katalin hercegné felügyeli. Nemrégiben légi fotók készültek a birtokról, ekkor derült ki, hogy a nyílászárókkal együtt az egész tetőt lecserélték, és új cserepek is kerültek rá. Az egyik gazdasági épületet az udvarházzal egy üvegtetejű télikerttel kötötték össze. Ez a házhoz hozzátoldott épületrész lesz György herceg nevelőnőjének lakrésze. A háztól kissé távolabb, a garázsok mellett álló egy másik épületet a biztonsági emberek és a testőrök számára alakítottak át.

Fotó: Profimedia
Fotó: Profimedia

A személyzet többi tagja a tetőtérben kap szállást.  A teniszért rajongó, Wimbledonban is gyakran feltűnő Katalin kérésére felújították a teniszpályát, és a birtokon található kis tavat is kibővítik, így úszásra is alkalmas lesz.

A költségek legnagyobb részét mégsem e tételek, hanem a biztonsági berendezések beszerzése teszi ki. Habár a brit törvények szerint a királyi család védelmének költségét a kormány állja – ebbe beleértendő a testőrök fizetésén át a védelmi eszközök beszerzése, fenntartása is –, Vilmos és Katalin ragaszkodott hozzá, hogy ezt maguk fizessék. Természetesen biztonsági okokból nem árultak el részleteket erről, de az biztos, hogy az egész házat és birtokot bekamerázzák, és olyan eszközöket is telepítenek, melyek azonnal jelzik, ha betolakodó lép a birtokra.  Mindez a hercegi párnak forintra átszámolva 562 milliójába kerül.

Katalin hercegné félmilliárdot költött házfelújításra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top