Sztárok

Felbőszítette az oroszokat Károly herceg

Egész Oroszország felháborodott a brit trónörökös kijelentésén, mivel nemcsak Vlagyimir Putyint, hanem az összes honfitársát megsértette.

Felbőszítette az oroszokat Károly hercegVolt már egy-két kellemetlen incidense Károly hercegnek élete során, de soha nem okozott még akkora botrányt, mint most. A néhány nappal ezelőtti Putyin-kritikája ugyanis nemzetközi konfliktust okozott, és az oroszok szinte már ellenségként tekintenek rá.

Történt ugyanis, hogy az unokáját nagyon féltő trónörökös kanadai látogatása során azt mondta egy idős lengyel bevándorlónak, hogy Vlagyimir Putyin pont ugyanazt csinálja most Ukrajnával, amit Hitler tett Kelet-Európával a második világháborúban.

Ezen a kijelentésen pedig nemcsak az orosz elnök, hanem egész Oroszország felháborodott. Ugyanis ezt a mondatot úgy is lehet értelmezni, hogy Oroszország is olyan, mint a náci Németország volt. A kijelentés sértő egy olyan nemzetre nézve, amelyik több mint 30 millió embert veszített el a Harmadik Birodalom elleni harcokban.

Felbőszítette az oroszokat Károly hercegA Kreml hivatalosan is elfogadhatatlannak, felháborítónak és olcsónak nevezte Károly kritikáját, mert ez szerintük távol áll az igazságtól, és az orosz nép ellen hangolja az európai közvéleményt egy nagyon nehéz időszakban. Az angol királyi család sajtósa viszont nem érezte akkora bajnak a 65 éves herceg szavait. A hivatalos álláspont szerint Károlynak joga van arról és úgy beszélnie, ahogy azt gondolja. Senki nem korlátozhatja a szabad véleménynyilvánításban.

De persze nem lenne meglepő, ha ezzel csak elősegítette volna, hogy ne ő, hanem nagyobbik fia, Vilmos legyen II. Erzsébet utódja a trónon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top