Sztárok

71 éves korában elhunyt Bob Hoskins

Tüdőgyulladás következtében kedd éjjel elhunyt Bob Hoskins színész.

Két évvel ezelőtt Parkinson-kórt állapítottak meg a Roger Nyúl a pácban sztárjánál, aki ekkor végleg visszavonult a színészettől. A mozirajongók utoljára a Hófehér és a vadász című filmben láthatták.

71 éves korában elhunyt Bob HoskinsBob Hoskins viszonylag későn, 30 évesen kezdte színészi pályafutását. Első kiemelkedő szerepét az 1978-as tévéfilmsorozatban, a Pennies from Heavenben nyújtotta, amiért BAFTA-díjra jelölték. Az 1980-as években Helen Mirren oldalán tűnt fel a Hosszú nagypéntek című gengszterfilmben, ami szintén jelölést hozott neki.

Az igazi áttörést a Mona Lisa című mozifilm hozta meg számára, amelyben a kritikusok szerint élete alakítását nyújtotta: 1987-ben Golden Globe-díjjal jutalmazták és Oscar-díjra jelölték. Később Eddie Valiant, a Roger Nyúl a pácban című vígjáték magánnyomozójaként  lopta be magát a nézők szívébe, ezért az alakításért is jelölték a Golden Globe-ra. Ezután újabb családi film következett: Dustin Hoffman és Robin Williams oldalán szerepelt a Hook című vígjátékban, feltűnt az Ellenség a kapuknál című moziban, a Mr. Henderson bemutatja pedig újabb Golden Globe-jelölést hozott számára.

2012. augusztus 8-án jelentette be visszavonulását, hogy minél több időt tudjon a családjával tölteni. Négy gyermeke és felesége, Linda Banwell gyászolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top