Sztárok

3 éve házas Vilmos és Katalin – 10 ok, amiért működik a kapcsolatuk

Kereken három évvel ezelőtt kétmilliárd ember ült a tévék, s legalább ugyanennyien az internetes csatornák előtt, hogy végignézzék, amint Vilmos herceg feleségül veszi Kate Middletont. A hercegi pár házassága igen sikeres, ehhez pedig nem lenne elég csak a szerelem.

Merthogy 12 évvel azután, hogy egy jótékonysági divatbemutatón Vilmos herceg felfigyelt a lenge ruhát bemutató Catherine Middletonra, még mindig szerelmesek egymásba. Elég megfigyelni az igen jól sikerült háromhetes új-zélandi és ausztrál körúton készült fotókat: gyengéd pillantásokat váltottak, jóízűeket nevettek, Vilmos bátorító kézmozdulatait felesége derekán, megnyugtató tekintetét, vagy az Ausztráliában az egyetlenegy szabadnapjukon készült paparazzóképeket, melyeken egy parkban kézen fogva sétálnak.

Házasságuk alapja természetesen a szerelem, hiszen három évvel ezelőtt Katalin miért vállalta volna az életfogytig tartó szolgálatot és az ezzel járó örökös rivaldafényt? De ezen kívül még van 10 ok, amiért működik a házasságuk.

1. Kipróbálták, milyen együtt élni
Ők az elsők a királyi családban, akik együtt éltek a házasságkötésük előtt. Először az egyetemi éveik alatt bútoroztak össze két csoporttársukkal, majd éltek kettesben is. Nem sokkal az esküvő előtt szintén együtt éltek egy walesi szigeten, ahol Vilmos mentőpilótaként dolgozott. Jól megismerték tehát egymás rossz és jó tulajdonságait, megtanultak alkalmazkodni egymáshoz.

Megnézem
Összes kép (1)

2. Katalin részt vett királyi eseményeken
A korábbi királyi menyasszonyok csak az eljegyzést követően vettek részt királyi eseményeken. Katalin azonban már jóval eljegyzése előtt feltűnt királyi menyegzőkön, a térdszalagrend ceremóniáján, Vilmos tisztté avatásán, megnyitókon, jótékonysági esteken. Megtapasztalhatta, mi vár rá, eldönthette, hogy meg tud-e birkózni a rá váró feladatokkal. De elmegy a cserkészek avatására is, és havonta több gyermekkórházat is meglátogat.

Megnézem
Összes kép (1)

3. Katalint szárnyai alá vette a királyi család
Dianát csak az eljegyzése után készítették fel a királyi életre, Katalint azonban a Vilmossal töltött évek alatt maga a királynő és kedvenc menye, Sophie wessexi grófné ismertette meg a királyi kötelességekkel, de Kamilla is mesélt neki a tapasztalatairól, tudta tehát, mi vár rá, ha beházasodik a dinasztiába.

Megnézem
Összes kép (1)

4. Kötelességtudat
Katalint mindig is lenyűgözte, hogy Vilmos milyen odaadással teljesíti királyi kötelességeit, hogy az ország és a korona érdekeit mindig előrébb helyezi a saját érdekeinél. Úgy érezte, ez a kötelességtudat benne is megvan, s ahogyan az eljegyzési interjúban mondta, szeretné szolgálni Nagy-Britanniát Vilmos oldalán. Ez az odaadás és alázat az, amit Vilmos a legjobban tisztel feleségében.

5. Alkalmazkodóképesség
Bár volt ideje felkészülni a királyi életre, lássuk be, nehéz lehet egy civilnek a protokoll, a kötelesség, a hónapokra előre teleírt naptár szerint élni. Katalin azonban alkalmazkodott ehhez ez élethez: ha rossz a kedve, ha beteg, akkor is megjelenik eseményeken, mert nem okozhat csalódást az embereknek. Minden iránt érdeklődést mutat, de tudja, hogy például nem mondhatja el véleményét a politikáról, nem mehet szembe a kormány irányával. Tudja, hogy férje már most megkapja a minisztériumok és a kormány döntéseiről szóló iratokat, titkos dokumentumokat, hogy Vilmost beavatják mindenbe, de őt nem, és soha nem is fogják. Elfogadta, hogy a közemberek számára olyan általános dolgokat, mint a vásárlás, egy ebéd egy étteremben, csak ritkán engedheti meg magának. Azért ezt a szabályt elég sokszor megszegi. Itt például egy gyorsétteremben járt:

Megnézem
Összes kép (1)

6. Mindig Vilmos mögött
A herceget arra nevelték, hogy mint második számú örökös, ő a legfontosabb, ő áll a rivaldafényben. Katalin elfogadta ezt a helyzetet, s hogy az ő feladata, szó szerint három lépés távolságról, a háttérből támogatni a férjét. Vannak ennek mindenki számára egyértelmű jelei: ha együtt jelennek meg, mindig Vilmos az, aki elsőként kezet fog, mindig ő lép be elsőként, ő tartja a beszédeket.

7. Diszkréció
Az elmúlt 12 évben sem Katalin, sem a Middleton család tagjai egyetlenegy alkalommal sem árultak el semmit a királyi családról, Katalin és Vilmos kapcsolatáról. Ezt a diszkréciót a királynő és Károly herceg is nagyra értékeli, nem lenne felhőtlen a kapcsolatuk Katalinnal, ha kiderülne, információkat csepegtetnek a sajtónak.

3 éve házas Vilmos és Katalin – 10 ok, amiért működik a kapcsolatuk

8. Szerető családok
Vilmos már beszélt róla, hogy milyen jól érzi magát a Middleton család otthonában, milyen fesztelenül tud beszélni anyósával és apósával. Ahogyan mondta, az ő házasságuk példa a szemében. Middletonék jóban vannak Károllyal és Kamillával, nyaranként egy hetet együtt töltenek Skóciában. Sőt Michael és Carole Middleton a királynő barátságát is élvezik. Erzsébet minden évben meghívja őket az ascoti lóversenyre, ahova hintón érkeznek, ami csak az uralkodó barátainak jár ki. E szoros családi barátságok nélkül Katalin kívülállónak érezné magát.

9. Jó csapat
A hercegi pár jól kiegészíti egymást. Közös bennük a vidéki élet szeretete, rajonganak a sportok iránt, hasonló a zenei ízlésük… De akadnak olyan érdeklődési területek, amiben különböznek, és egymást tiszteletben tartva hagyják is, hogy a másik foglalkozzon ezekkel: Vilmos többek között a környezetvédelem, a veszélyeztetett állatok szószólója, érdeklik a hadsereg, a pályakezdő fiatalok és a hajléktalanok problémái. Katalint a hospice-házak működése foglalkoztatja, figyelme a gyermekek, óvodák, iskolák, a művészetek, a divat irányába fordult házassága alatt.

1/4

Katalin szorosan karolta férje nyakát.

2/4

Soha nem voltak még ilyen önfeledten boldogok.

3/4

Vilmos véletlenül még Katalin pólóját is felhúzta picit.

4/4

Nem zavarta őket a tömeg. Olyanok voltak, mint egy hétköznapi pár.

 

10. Hagyomány és modern élet
Vilmos és Katalin sikere abban áll, hogy remekül ötvözik a hagyományos és a modern királyi életstílust. Elég csak gyermekük születésére gondolni: a hagyományoknak megfelelően dísztáblán tették közzé György herceg születését, de a hír azonnal megjelent a világhálón, és másnap nem sofőr, hanem maga Vilmos vitte haza kis családját a kórházból. Fenntartják a monarchia titokzatosságát, a királyi stílust, ugyanakkor engednek annyi betekintést az életükbe, hogy az emberek úgy érzik, részesei a királyi tündérmesének, és egy picit ismerik őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top