Sztárok

Ismét nagy botrányt okozott Justin Bieber

Kiverte a biztosítékot a popénekes a tokiói Jaszukuni-szentélyben tett látogatásával.

Justin Bieber, a botrányos életű kanadai popénekes szerdán elnézést kért mindazoktól, akiket megsértett a háborús halottaknak, köztük kivégzett háborús bűnösöknek is emléket állító tokiói Jaszukuni-szentélybe tett látogatásával, mondván, hogy tévesen azt hitte: csupán egy imahelyről van szó.

Az Instagram közösségi képmegosztó portálra kedd este feltöltött, majd nem sokkal később eltávolított képek a szentély előtt imádkozva, és egy sintoista pap mellett állva örökítették meg a fiatal énekest. A fotók nagy felháborodást váltottak ki Bieber kínai rajongóinak körében, számos kommentárt eredményezve az Instagramon és a Twitter mikroblogon.

Ismét nagy botrányt okozott Justin Bieber

Egy későbbi Instagram-bejegyzésében a nyugdíjba vonulását fontolgató Bieber elmondta, hogy amikor meglátta a szentélyt, arra kérte sofőrjét, hogy álljanak meg. “Tévesen azt hittem, hogy a szentély csupán egy imahely. Őszintén bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megbántottam” – írta az énekes, aki ismét kibékült barátnőjével, Selena Gomezzel.

A 19. században Meidzsi császár által emelt sintoista szentély a japán háborús halottaknak, köztük 14 háborús bűnösnek állít emléket. Ez utóbbi miatt Dél-Korea és Kína a japán militarizmus jelképének tekinti a szentélyt, és hevesen ellenzi, hogy japán politikusok ellátogassanak oda, a vizitek pedig általában komoly diplomáciai viszályhoz vezetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top