Sztárok

Állatvédők tüntettek Liam Neeson lakása előtt

A hollywoodi filmsztár kiállt a New York-i Central Park fiákerei mellett, amelyeket a város polgármestere száműzne az utcákról.

A korábban Rihannát támadó PETA állatvédő szervezet felhívására mintegy félszázan vonultak szombaton az északír születésű Liam Neeson manhattani lakása elé, követelve, hogy a színész “hagyjon fel a kegyetlenkedés támogatásával”. Egyik transzparensük szerint a lovakat “halálra dolgoztatják”. Peter Wood főszervező, vezető állatvédelmi aktivista szerint kegyetlenség kitenni a lovakat a városi forgalomnak, a szennyezett levegőnek és a közlekedési balesetek veszélyének. “2014-et írunk, nem 1914-et, ideje változtatni” – hangoztatta.

A Schindler listája című Oscar-díjas film főszereplője – aki felesége halála után évekig alkoholfüggő volt – azzal vonta magára az állatvédők haragját, hogy a The New York Times című tekintélyes napilap április 14-i számában vezércikkben állt ki a lovas sétakocsikáztatás fenntartása mellett. “A lovaskocsik a parkhoz tartoznak. A város jelképei, látványosságot jelentenek a turistáknak és a New Yorkban élőknek is. Ráadásul munkahelyeket teremtenek” – fogalmazott a színész.

Liam Neeson visszautasítja Bill de Blasio New York-i főpolgármester – aki korábban azzal kavart botrányt, hogy villával ette a pizzát egy étteremben – nézetét, miszerint a fiákerek működése állatkínzás. Elmondása szerint lovak közelében nőtt fel, tudja, milyen egy jól tartott állat. “Tapasztalatom szerint a lovak az emberekhez hasonlóan akkor a legboldogabbak, ha dolgozhatnak. A lovak emberemlékezet óta kocsit húznak, azért tenyésztik őket” – írta Liam Neeson. A színész kifejtette: a lovakat rendszeresen ellenőrzik, és csak 6 órát dolgoznak a parkban. Ráadásul az elmúlt 30 évben megtett hatmillió sétakocsikázás alatt mindössze négy állat pusztult el gépjárművel való karambolban, ember pedig egy sem halt meg. “Ahhoz képest, hogy New York utcáin egyébként hányan halnak meg, ez igazán elenyésző szám” – vélekedett.

A főpolgármester régies hangulatú, de elektromos meghajtású autókkal helyettesítené a lovaskocsikat, az oldtimer stílusú villanyautókat már be is mutatták a jelenleg is zajló New York-i nemzetközi autókiállításon.

Állatvédők tüntettek Liam Neeson lakása előtt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top