Sztárok

Óvó néninek állt Zséda és Kovács Ági

Kovács Ági, Zséda és Győrfi Pál kedvenc meséikkel szórakoztatták a Kelenvölgyi ovisokat a Minimax mesés délelőttjén.

Óvónéninek állt Zséda és Kovács ÁgiA gyerekcsatorna ezzel a programjával is a közös esti meseolvasás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. “Kisfiam, Dominik imádja, amikor esténként olvasok neki, mindig lélegzet-visszafojtva hallgatja.

Bár még kicsi, így inkább rövidebb mondókákat, versecskéket mesélek neki, melyektől könnyen álomba szenderül. Nagyon szeretjük a kitalált történeteket, de persze ismert könyvekből is gyakran olvasok. Emellett persze a mesecsatornák is közkedveltek nálunk. A férjemmel azt valljuk, hogy a tévézéssel kapcsolatban egy dolog fontos: meg kell találni a mértéket. A Minimax kifejezetten gyermekbarát csatorna, ahol olyan tanító mesék vannak műsoron, amelyek remekül le tudják kötni a kicsik figyelmét” – mesélte Kovács Ági, aki a Húsvét expresszel nyűgözte le az ovisokat.

Zsédáéknál és Győrfi Páléknál is rituálénak számít a meseolvasás

Olimpikon úszónőnkhöz hasonlóan gondolkodik Zsédenyi Adrienn. Az énekesnő azt mondja, mesélés közben kicsit mindig gyermekké változik. “Esténként én is gyakran mesélek Nimródnak,Óvónéninek állt Zséda és Kovács Ági de a férjem is kiveszi a részét a mulatságból. Kisfiunk már elmúlt 6 éves, így hosszabban is képes a történetre figyelni, rendkívül érdeklődő gyermek. Szeretjük a népmeséket, de a mai modern rajzfilmek között is találunk olyanokat, amelyek lekötik a figyelmét. Ilyen például a Picicica és Macikutya, értük odáig vagyunk. Nekem pedig nagy kedvencem a Hamupipőke, így úgy döntöttem, hogy ezzel a kedves mesével örvendeztetem meg az ovisokat, az arcokat figyelve nagyon élvezték” – mesélte mosolyogva Zséda.

Győrfi Pálban, hazánk legismertebb szóvivőjében egy valódi mesemondó veszett el. A farkas és a hét kisgida szórakoztató történetét teljes átéléssel adta elő a gyermekeknek, akik nagy nevetéssel díjazták a fantasztikus előadást. “Nálunk a mesemondás igazi esti rituálé, a kisebbek mindig tátott szájjal hallgatják, amit olvasok, de a nagyobbak is élvezik a közös programot. Olyan ez, mint amikor öntözzük az elvetett virágmagot, és az egy idő után kicsírázik, és egy gyönyörű tulipán lesz belőle. Táplálni kell a gyermekeket is, hisz a szellemi kultúra nagyon sokban meghatározza a fejlődésüket” – mondja az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Galériánkban megnézheted, hogyan olvastak mesét a sztárok a Minimax délelőttjén:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top