Sztárok

Elhunyt Mickey Rooney

Mickey Rooney régóta betegeskedett. 93 éves korában szombaton érte a halál hollywoodi otthonában – jelentették amerikai hírportálok.

Elhunyt Mickey RooneyA magyar nézők utoljára az Éjszaka a múzeumban című filmben láthatták, az apró termetű, idős őrt, Gust játszotta. Csillaga legfényesebben az 1930-as, 1940-es években ragyogott, amikor Andy Hardyt, a tipikus amerikai tinédzsert alakította mintegy húsz filmben.

A színész Joseph Yule néven született 1920. szeptember 23-án, szülei vándorkomédiások voltak, és már kétévesen színpadra vitték fiukat. 1927-ben játszott először filmben, ő volt az első gyermeksztárok egyike. A munkát haláláig nem hagyta abba. “Mindig azt mondom, ne menj nyugdíjba,… ihless. Sok a tennivaló” – hangoztatta egy 2008-ban adott interjújában. Korszakos dívákkal játszott együtt: az 1939-ben bemutatott Nem gyerekjáték című filmben Judy Garlanddal, A nagy derbyben (1944) Elizabeth Taylorral, az Álom luxuskvitelben című filmben (1961-ben) Audrey Hepburnnel.

Nyolcszor házasodott, első felesége az 1942-ben a filmvásznon éppen feltűnt későbbi csillag, Ava Gardner volt. Rooneynak hét fia és négy lánya született.

Nézd végig a színészlegendáról készült képgalériánkat:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top