Sztárok

Egymillióra büntették Stohl Andrást

A börtönnaplója miatt ítélték a színészt a kártérítés megfizetésére.

Nem jogerősen egymillió forint nem vagyoni kártérítés egyetemleges megfizetésére, valamint nyilvános bocsánatkérésre ítélte jó hírnév megsértése miatt a Budapest Környéki Törvényszék szerdán Stohl Andrást és a színész börtönélményeiről szóló könyvet jegyző Szalai Vivient.

A Budapesti Fegyház és Börtön azért perelte be Stohlt és szerzőtársát, mert az ittas állapotban okozott közúti baleset miatt öt hónapot börtönben töltő színész élményei alapján született Magyar börtönpokol című könyv a büntetés-végrehajtási intézet szerint többszörösen megsértette a felperes jó hírnevét.

A keresetben kért ötmilliós nem vagyoni kártérítés helyett a bíróság ítélete szerint egymillió forintot kell az alpereseknek közösen megfizetniük. Emellett két országos napilapban, a köztelevízióban, illetve legalább egy kereskedelmi televízióban bocsánatkérő nyilatkozatot is kell tenniük. Az alpereseknek a perköltségeket és az eljárási illetéket is meg kell fizetniük.

Az ítélethirdetéstől Stohl András és Szalai Vivien, valamint Strasser Tibor, a felperes jogi képviselője is távol maradt. Az alperesek védője 15 napon belül dönt, hogy fellebbez-e, az ítélet egyelőre nem emelkedett jogerőre.

Horváth Zsolt bíró a határozat indoklásában kiemelte: a perben a könyv öt szövegrészét vizsgálták, és kettőt ítéltek meg úgy, hogy alkalmas volt a Budapesti Fegyház és Börtön jó hírének megsértésére. Az egyik egy állítólagos korábbi halálos verésről szól, a másik egy börtönőr sértő szavakkal történő jellemzését, illetve az általa állítólag elkövetett túlkapásokat tartalmazza. Mindkét történet a börtönben hallottak alapján került be a színész “naplójába”, illetve a Szalai Vivien által jegyzett könyvbe – derült ki az ítéletből.

Egymillióra büntették Stohl Andrást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top