Sztárok

Akkor és most – így néznek ki ma a Sok hűhó semmiért szereplői

Pontosan 20 évvel ezelőtt készült, mégis máig az egyik legnagyszerűbb, legvidámabb Shakespeare-feldolgozásnak tartják a Kenneth Branagh rendezte filmet. A szereplők ma is ismert és elismert sztárok, pedig a filmvilágában ritka az ilyen. Többségük mégis kerüli a reflektorfényt.

Emma Thompson – Beatrice

A sok hűhó semmiért forgatásán nagyszerűen érezte magát a színésznő, nem kellett megjátszania a vidámságot, szerinte ez át is jött a filmen. Nem sokkal később viszont már minden estéjét átsírta, hiszen férje, Kenneth Branagh – aki a filmbeli szerelmét is alakította – megcsalta őt egy másik ismert angol színésznővel, Helena Bonham Carterrel. “Amikor évekkel később az Igazából szerelmet forgattam, és egy megcsalt asszonyt alakítottam, minden emlékem előtört. Tudom, milyen átsírni egy éjszakát, aztán kilépni a lakásból, és úgy tenni, mintha semmi sem történt volna” – idézte fel.

Noha a keserű emlékek máig elevenek, a színésznő szerencsésnek érzi magát, hogy a válása után az Értelem és érzelemben szerepelhetett. Ott ismerkedett meg ugyanis mostani férjével, Greg Wise-zal. “Depressziós voltam, amikor nem forgattam. Kenneth ott felejtett fekete köntösében járkáltam egész nap, fel sem öltöztem. Greg viszont lelket öntött belém, összeszedett, és összerakott.” A párnak két gyereke van: Gia most 13 éves, örökbe fogadott fiuk, Tindyebwa Ruandában gyerekkatona volt, és 16 évesen került a családjukba, vagyis éppen 10 évvel ezelőtt. “Boldog vagyok és szerencsés, hogy ilyen családom van. Mégis, éppen a múltam miatt, elgondolkodtam azon, hogy a hűtlenség tényleg akkora eget rengető bűn-e, ahogyan azt állítjuk. Az emberek nem születtek monogámiára, ezt tanulni kell, döntések sorozata, nem természetes dolog. Ma már megbékéltem Kenneth hűtlenségével is” – nyilatkozta nemrégiben a színésznő, aki jelenleg ismét a karrierje csúcsán van.

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Kenneth Branagh – Benedek/Benedetto

A Sok hűhó semmiértnek nemcsak az egyik főszereplője, de a rendezője is volt a brit színész, aki azért választotta be Emma Thompsont a filmbeli szerelmének, mert akkor még a felesége volt. Rájuk aggatták az elcsépelt “álompár” jelzőt, és noha csak 6 éven át voltak együtt, a mai napig azt mondják róluk, hogy Isten is egymásnak teremtette őket. A kapcsolatuknak azonban éppen Branagh hűtlensége miatt lett vége. 1995-ben Helena Bonham Carterrel csalta meg a feleségét, és később, a válás után évekig volt együtt a színésznővel, akivel szintén számtalan filmet készített. 2003-ban Lindsay Brunnockot vette feleségül a színész-rendező, akivel azóta is együtt él. Gyermekük viszont nem született. “Nincs ebben semmi titok, egyszerűen ez nem történt meg” – mondta.

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Keanu Reeves – Don Juan

A film negatív szereplője volt, a nők kedvence. Húsz évvel ezelőtt igazán ígéretes partinak számított Reeves – sokáig azt hitték, Sandra Bullocknak sikerült kifognia –, ám azóta sokat változott az élete. 1999-ben, éppen a Mátrix film sikerével egy időben, a színész még azt hitte, az lesz élete legnagyszerűbb éve. Ám a kislánya halva született, és másfél évvel később egy autóbalesetben a barátnője is meghalt. Soha nem derült ki, hogy öngyilkosság volt-e, de Reeves azóta sem tette túl magát a történteken.

Voltak románcai, ismert nőkkel, mint Charlize Theron vagy Cameron Diaz, de kevésbé ismert nőkből sem volt hiány. A számtalan kapcsolat ellenére azonban Reeves-re a búskomorsága annyira jellemzővé vált, hogy internetes mém lett belőle. Sőt, a rajongói a facebook oldalon június 15-ét hivatalosan is a “Vidítsuk fel Keanu-t Nap” néven ünneplik. A sztár szerint egyszerűen csak élvezi, amikor egyedül lehet. A The Guradiannak adott interjúban pedig közölte. Mindenki azt gondolja, nem lehet már rosszabb, pedig ez nem igaz. Mindig lehet rosszabb a helyzet. Arra viszont soha nem reagált, hogy egyesek azt állítják, a saját neméhez vonzódik, azért nem talál magához való lányt.

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Denzel Washington – Don Pedro, Aragónia hercege

Már a Sok hűhó semmiért forgatása idején is Oscar-díjjal büszkélkedhetett, de a Shakespeare mű egészen egyedi lehetőséget kínált Denzel Washingtonnak. Még ugyanabban az évben két nagy sikerű filmben – a Pelikán ügyirat és a Philadelphia – szerepelt, ezért Don Pedróként nemigen emlékeznek rá.

Denzel az elmúlt húsz évben még egy Oscar szobrot begyűjtött (2001: Kiképzés), számos más elismerés mellett, és a filmjei jellemzően az érdeklődés középpontjába a kerülnek. Persze, nemcsak ezért kerül a lapok címoldalára. Tavaly nyáron például a válásáról cikkeztek, pontosabban arról, hogy újabb hűtlensége már sok volt a feleségének, és közel 30 év után elválik a házaspár. Washington nem győzte cáfolni a híreszteléseket, és a szokásos módon magyarázta a hűtlenségéről szóló pletykát. “Azért, mert egy filmben élethűen eljátszom a szerelmest, ettől még nem csalom meg a feleségemet.”

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Michael Keaton – Lasponya

Batman szerepében ismerte meg a világ éppen négy évvel a Sok hűhó semmiért előtt, de a színésznek nem derogált elfogadni a klasszikus mű egyik mellékszerepét. A most 62 éves Michael Keatont soha nem érdekelte, mennyire nagy vagy kicsi a szerep, amit elvállal egy filmben, mindaddig, amíg izgatja és kihívás számára.  “A Sok hűhó semmiért forgatásán beteg voltam, lázas, egész nap a toszkán napsütésben kellett beöltözve jönni-menni, azt hittem, feladom. Végül ez a forgatás életem egyik legnagyobb élménye lett. Úgy éreztem, mintha valami idegen nyelven készült volna a film, annyira szokatlan a shakespeari nyelvezet.”

A kihívásokat szereti, de ahogy egy interjúban mondta, volt olyan időszak az életében, amikor igazi kasszasikerekre mondott nemet, és nem bánta meg. Jobban érdekelte, hogy apa legyen és igazi világpolgár, mint hogy “a vörös szőnyeg teremtménye”.

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Kate Beckinsale – Hero

A Sok hűhó forgatásakor a színésznő 20 éves volt, de addigra már túl volt egy négyéves pszichoterápián. Beckinsale tízévesen vesztette el az édesapját, és bár nevelőapjával remek volt a kapcsolata, a gyerekkori trauma és a kamaszkori beilleszkedési nehézségek megviselték. “15 évesen anorexiás voltam, és csak orvosi segítséggel éltem túl az egészet. Azóta tudom, hogy az életet ünnepelni kell” – mondta korábban Beckinsale, aki első nagy szerelme, Michael Sheen mellett nyolc éven át kitartott, annak ellenére, hogy megviselte, amikor a férfi a lányuk születése után sem kérte meg a kezét. “Azt mondtam magamnak: végül is ez olyan, mint a könyvtári könyv. Ha elég sokáig nálam van, az enyémnek érzem, nem kell hozzá papír.”

2003-ban Sheen és Beckinsale együtt forgatta az Underworld című filmet, de a közös munka alatt vége szakadt a kapcsolatuknak. A színésznő ugyanis beleszeretett a rendezőbe, Len Wiseman pedig rögtön elvált akkori feleségétől a kedvéért. Wiseman és a színésznő tíz éve élnek együtt, közösen nevelik Beckinsale kislányát, Lilyt. Régóta szeretnének közös gyereket, de egyelőre ez a vágyuk nem teljesült.

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Robert Sean Leonard – Claudio

Ha most megnézzük, akkor egészen új szemmel nézünk a hősszerelmes Claudio szerepében látható Robert Sean Leonardra. Bizony, bizony, a Doktor House-rajongók már pontosan tudják honnan ismerős: ő volt a sorozat Wilson dokija. Húsz évvel ezelőtt az akkor 25 éves színész még igencsak a karrierje elején járt, egészen 2004-ig kellett arra várnia, hogy megismerjék a nevét, és egészen a sorozat végéig, 2012-ig felfelé ívelt a karrierje. Magánéletében nagyon visszahúzódó Leonard, bármennyire szereti a munkáját, nem képes a reflektorfényben élni. Sokkal szívesebben van otthon a feleségével, Gabyval és a két lányukkal. “Szeretünk otthon lenni és sorozatot nézni, vagy éppen kutyát sétáltatni. Otthonülő alkat vagyok, és szerencsém van, hogy egyáltalán megismerkedtem Gabyval, aki ráadásul szintén imád otthon lenni.”

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Imelda Staunton – Margaret

“Szerencsére a karrierem arról szólt, hogy ki tudok lenni, nem pedig arról, hogyan nézek ki. Akkor rosszul jártam volna” – mondta a Vera Drake szerepéért Oscarra jelölt, most 58 éves brit színésznő. Sokra tartja a régi ismerősöket, ezért soha nem vetette bele magát a sztárvilágba, nem érdekelték a vörös szőnyeges bevonulások. Pedig manapság már nem is annyira maga miatt, hanem a férje népszerűsége okán került a reflektorfénybe. A Downton Abbey sorozat komornyikja, Carson az egyik legkedveltebb figurája a brit siker szériának.

“30 éve vagyunk házasok, és ma is szeretünk kettesben lenni, a közösen töltött idő nagyon drága nekünk. Már kérdezték tőlem, szerepelek-e majd a Downton Abbeyben, hogy még többet lehessek a férjemmel, de ez a jövő zenéje” – mondta Imelda. A házaspárnak egy gyermeke van, aki nem sokkal a Sok hűhó semmiért forgatása előtt született.

Akkor és most – Így néznek ki most a Sok hűhó semmiért szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top