Sztárok

A nyáron király lehet Vilmos herceg?

Elképesztő pletyka látott napvilágot a királyi családról. Az egyik angol bulvárlap címlapon hozta, hogy II. Erzsébet a nyáron lemond a trónról, és fia helyett unokájának adná át a koronát.

Több internetes pKirály lehet Vilmos herceg?ortál is átvette az angol Globe magazin értesüléseit, miszerint II. Erzsébet egészségei állapota miatt a nyáron lemond a trónról, és a koronát nem 65 éves fiának, hanem a nép körében sokkal nagyobb tiszteletnek örvendő Vilmos hercegnek adja át. A lap “jól értesült” informátorai ráadásul azt is tudni vélik, hogy Károly herceg felesége, Kamilla teljesen összeomlott, amikor megtudta a királynő terveit.

Károly herceg a trónvárományos

A nyáron király lehet Vilmos herceg?A magazin információit azonban jobb, ha nem vesszük készpénznek, hiszen már több alkalommal is megbuktak az állításai. Arról nem beszélve, hogy több szempontból is sántít a történet. Szabó Csaba újságíró, az európai király családok hazai szakértője a Nők Lapja Cafénak elárulta, miért nem gondolja hitelesnek a lap értesüléseit. “Ha a királynő egészsége megromlana, akkor sem mondana le, ha súlyos lenne az állapota, régensként Károly uralkodnak helyette, tehát például ő írná alá a törvényeket, konzultálna a miniszterelnökkel, miniszterekkel, satöbbi” – ecsetelte az újságíró, aki azt is összeszedte nekünk, hogy miért nem fogják kihagyni Károly herceget a trónutódlásból.

Öt ok, amiért a királynő nem mond le, és Vilmosból (egyelőre) nem lesz király:

–    A brit uralkodók, ellentétben a Benelux államokbeli kollégáikkal, nem mondanak le, halálukig maradnak a trónon. Maga Erzsébet 21. születésnapján rádiószózatban ígérte meg: “egész életemet, legyen az rövid vagy hosszú, nektek és egész birodalmamnak szentelem”. Ezt a fogadalmát koronázásakor is megismételte.

A nyáron király lehet Vilmos herceg?–    Mindenféle híreszteléssel ellentétben, Erzsébet remek fizikai és szellemi egészségnek örvend, csak idén három hivatalos külföldi útra megy. Az, hogy bizonyos rendezvényeken gyermekei helyettesítik, kora miatt van, a 88 éves uralkodónak már kényelmetlenek a hosszú repülőutak

–    Semmi oka annak, hogy a trónutódlásból kihagyják Károly herceget, neki születési joga trónra lépni, erre nevelték, erre készült egész életében. Az, hogy feleségül vette Kamillát, nem kizáró ok, Kamilla jelezte, királyi hitvesnek hívatja magát, ha férje trónra lép, nem királynénak – bár a cím jár neki.

–    Rendkívül bonyolult jogi procedúra lenne, ha Károlyt kihagynák. Erre ugyanis annak a15 országnak, többek között Ausztráliának, Új-Zélandnak, Kanadának, Jamaicának, Bahama-szigeteknek is rá kellene bólintani, melyeknek a mindenkori brit uralkodó a feje. Elképzelhetetlen olyan helyzet, hogy egyik ország elismeri Vilmos herceget királynak, a másik nem, és ott Károly király uralkodik majd.

–    Vilmos herceg több interjúban hangsúlyozta, nem szeretné, ha apját kihagyva, őt koronáznák királlyá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top