Sztárok

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről

Tudod, ő volt a táblás pasi az Igazából szerelem című moziban! De nemcsak ezért érdemes emlékezni Andrew Lincoln brit színészre, aki immár negyedik évada az egyik legsikeresebb sorozat, a The Walking Dead főszereplője.

1. Az eredeti neve nem Andrew Lincoln – és lássuk be, túlságosan jól is cseng ez a név. Andrew James Clutterbuck szerepel a születési anyakönyvi kivonatában. Azért választott később művésznevet, mert úgy érezte, hogy a Clutterbuck úgy hangzik, mintha Charles Dickens egyik regényének főhőse lenne.

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről

 

Mi az a Walking Dead, és miért nézik annyian? – nagy Walking Dead ábécé

2. Kollégái szerint Lincoln fantasztikus szakács.Rendszeresen áthívja magához a kollégáit vacsorára, Steven Yeun szerint – aki Glenn-t alakítja a The Walking Dead sorozatban – Lincoln specialitása a bolognai spagetti. 

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről


3.
A középiskolában bekerült a rögbicsapatba, azonban még érettségi előtt választania kellett a sport és a színjátszás között. A színészkedés mellett döntött, elmondása szerint a sportnak köszönhetően könnyebben tudott ismerkedni a lányokkal, de a színjátszást érezte a hivatásának.

4. 1994-ben debütált a képernyőn, méghozzá a Drop the Dead Donkey című sorozat egyik epizódjában tűnt fel. A sitcom hat évadot élt meg az Egyesült Királyságban.

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről


5.
“Két és fél órán keresztül képtelen voltam elaludni, miután leforgattuk a The Walking Dead harmadik évadának azt a jelenetét, amikor le kell vágnom egy fejszével Scott Wilson (ő alakítja, Hershelt) lábát” – mondta egy interjúban.

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről


6. Jon Berthal
(ő alakítja Shane-t a sorozatban) Lincoln egyik legközelebbi barátja. A sorozat meghallgatásán találkoztak, és a készítők azonnal tudták, hogy remekül fognak együttműködni a képernyőn.

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről


7.
Az Egyesült Királyságban számos televízióban és rádióban futó reklámnak kölcsönzi a hangját, de saját bevallása szerint nagyon szeret narrátor lenni dokumentumfilmeknél.

8. Tökéletes déli akcentussal hallhatjuk angolul beszélni a The Walking Deadben, pedig 1973-ban Londonban született, és ott is tanult.

9. Idén eddig kétszer nyert díjat Rick Grimes megformálásért. A People’s Choice díjátadón a kedvenc tévés antihős díját nyerte el, míg a TV Guide díjátadóján a kedvenc színész díjat zsebelhette be.

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről


10.
Szoros barátságot ápol Gwyneth Paltrow színésznővel, és férjével Chris Martin zenésszel. Martin és Paltrow lánya, Apple volt a koszorúslány Lincoln esküvőjén 2006-ban. A színész, Gael Andersont vette feleségül, két gyermekük van, Arthur és Matilda.

11. Elmondása szerint egyáltalán nincs szüksége edzőre ahhoz, hogy formában maradjon. “Pénteken 18 órát dolgoztam. Reggel 5:45-kor már a forgatáson voltam, és éjfél előtt fél órával értem haza a családomhoz. Sokszor magas páratartalomban, nagy hőségben forgatunk, ráadásul egy egész zombihorda gondoskodik arról, hogy formában legyek, szóval nincs szükségem flancos edzőre” – mondta egy interjúban.

12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről


12.
2003-ban lett igazán ismert az Egyesült Államokban, miután szerepelt az Igazából szerelem című moziban. És amire már mindenki emlékszik: ő volt a pasi a táblával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top