Sztárok

Szerdán kiderül, Eszenyi Enikő marad-e a Vígszínház élén

A teátrum vezetői posztjára a jelenlegi igazgató egyedüliként pályázott.

Február 26-i ülésén dönthet a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízásáráról a Fővárosi Közgyűlés.

Az egyedüliként pályázó Eszenyi Enikő előző megbízatása 2014. január 31-én járt le. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január végéig nem zárul le, az új ügyvezetővel való jogviszony létesítéséig Eszenyi Enikőt bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával. Így az új ügyvezetői megbízásra – az eredeti kiíráshoz képest egy hónappal rövidebb időre, 16 hónapra – 2014. március 1-jétől 2015. június 30-ig van lehetőség.

Eszenyi Enikő pályázatát 8 tagú szakmai bizottság véleményezte. A szakmai bizottság tagja volt a színházművészeti bizottság delegáltjaként Fekete Péter, a békéscsabai színház vezetője, Jordán Tamás színész, rendező, a szombathelyi színház igazgatója, Solténszky Tibor dramaturg és Vasvári Csaba színész, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke. A Vígszínházat Csöre Gábor színész képviselte. Rajtuk kívül a minisztérium egy és a fővárosi önkormányzat két képviselője volt a bizottság tagja. Összességében a szakmai bizottság tagjai Eszenyi Enikő pályázatát támogathatónak értékelték. Az ügyvezető megválasztásáról azonban a Fővárosi Közgyűlés jogosult dönteni a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve.

Szerdán kiderül, Eszenyi Enikő marad-e a Vígszínház élén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top