Sztárok

Jég- és fényevők: 10 különös sztárdiéta

A hollywoodi hírességek többnyire bármit megtennének alakjuk és fiatalságuk megőrzéséért. Esetenként a legfurcsább és legőrültebb diétákkal és módszerekkel próbálják formába hozni testüket, megszállottságuk pedig nem ismer határokat.

Catherine Zeta-Jones: Walesből hozatja a levegőt

Levegővel fiatalodik Catherine Zeta-Jones. A színésznő szülőhazájából, Walesből hozatja a friss, vidéki levegővel “teli” palackokat az Egyesült Államokba. Zeta-Jones beismerte, hogy mániás depresszióval küzd, és a friss levegő inhalálásától várja testének és lelkének megújulását, nem beszélve arról, hogy szülőhazáját ezáltal közelibbnek érzi magához. 1 palack átszámítva 5500 forintjába kerül a színésznőnek.

10 különös sztárdiéta


Fergie: Bioalmaecetet iszik

Erről már hallottál? Kristen Stewart fogyikarkötőben hisz!

A The Black Eyed Peas vagány énekesnője minden egyes étkezés után két kanál bioalmaecetet fogyaszt, mivel állítása szerint jót tesz a gyomrának és az emésztésének. Ezt a “finomságot” nem más, mint edzője ajánlotta neki, aki meggyőzte arról is, hogy a reggeli egy pohárka borecet eltávolítja a zsírt a belekből, és javítja a tápanyag felszívódását, így nem lesz késztetése túlenni magát.

10 különös sztárdiéta


Jennifer Lopez: Grépfrútolajat inhalál

A latin-amerikai szépség csodás alakjának megőrzéséért a grépfrútolaj inhalálását preferálja. A színész-énekesnő hisz abban, hogy ez segít neki a fogyásban. Az eszencia hatásáról tanulmányok is születtek, melyek szerint az állatokon alkalmazott grépfrútos aromaterápia után a jószágok kevésbé  éhesek, így hamarabb lefogynak.

10 különös sztárdiéta


Victoria Beckham: Fagyasztott gyümölcsöket rágcsál

A volt Spice Girls híres énekesnője mindig is ismert volt drasztikus fogyási módszereiről. David Beckham felesége képes ellenállni, ha megkíván egy kis fagylaltot vagy egy őrületesen finom desszertet: fagyasztott szőlőszemeket és bogyós gyümölcsöket rágcsál. Ennek köszönheti hatvan centis derékbőségét. Ha egy millimétert mégis magára szed, nagyobb sanyargatásba kezd: egész nap mentateát iszik.

10 különös sztárdiéta


Demi Moore: Piócaterápia

A színésznő egy régi módszerhez nyúlt, amely segít alakja megtartásában és a fogyásban: piócaterápiát alkalmaz. Testére kis vérszívókat helyeztet, ezek tapadókorongjaikkal a bőrén sebet ejtenek, és élősködő életmódjuk révén szívják magukba az emberi vért. A parazitákat eddig keringési zavarokra, magas lázra használták, de úgy tűnik, a piócák nyálában található hatóanyagok miatt a színésznő kiválóan alkalmazza fogyásra is.

10 különös sztárdiéta


Reese Witherspoon: Bébiétel-diéta

A háromszoros anyuka úgy táplálkozik, mint a kisbabák, hiszen leggyakrabban bébiételeket és kásákat fogyaszt. Reese hisz ebben a módszerben, mivel szerinte a pépek javítják az anyagcserét és az emésztést. Azért nem kell félnünk: néhanapján halat és csirkét is eszik.

10 különös sztárdiéta


Halle Berry: Kávéval radírozza le a testét

A hollywoodi színésznő minden nap őrölt kávészemekkel radírozza testét. Ezzel a módszerrel javítja vérkeringését és tisztítja a bőrét. Nem utolsó szempont az, hogy amellett, hogy frissen illatozik, szerinte a narancsbőr ellen is kiváló.

10 különös sztárdiéta


Nicole Kidman – mézes szőlőszemeket nassol

Az ausztrál színésznő is mindig küzd a kísértéssel, de jó receptje van ennek legyőzésére. Nicole az édességek és csokihegyek helyett nem mással, mint mézes szőlőszemekkel nassol, amiket egy zeller szárára húz rá. Kinézetre jó, de vajon finom is?

10 különös sztárdiéta


Michelle Pfeiffer: Fényevő volt

A színésznő pályafutása kezdetén elkötelezett híve volt a fényevők társaságának, akik élelem és folyadék helyett levegőt, napsütést szívnak magukba. Ezzel az életstílussal nemcsak energiát spórol az ember, hanem időt is, hiszen nem kell főzni – vallotta akkor. Szerencsére hamar észhez tért, és inkább Hollywoodban lett befutott színésznő, aki jelenleg nem fogyaszt sem húst, sem tejtermékeket.

10 különös sztárdiéta


Jennifer Love Hewitt: Jégdiéta

“Kicsit talán riasztónak hangzik, de nekem bevált ez a módszer. Csakis csirkét eszem, megfőzve, párolva, bőr nélkül, és este-napközben megiszom annyi pohár jeges vizet, amennyit csak tudok. Így sikerült egyik évben a Golden Globe-díjátadó előtt három nappal leadnom 4 kilót!” – nyilatkozta anno Jennifer a Star magazinnak. Szakemberek egyáltalán nem ajánlják ezt a diétát, mivel hamar visszaszaladnak a pluszkilók.

10 különös sztárdiéta
 
10 különös sztárdiétaMégis mit mond ezekre a finoman szólva is furcsa szokásokra a szakértő? Megkértük Rubint Rékát, hogy segítsen eligazodni a megannyi őrületes módszer között.

“A szélsőségekben megnyilvánuló étrendek a divatdiéták közé sorolandók” – kezdi Réka, aki hozzáteszi, hogy ezek egyik alapvető közös jellemzője, hogy csak meghatározott időre szólnak, vagyis ha elértük a célunkat, a diéta lezárul. “A gyors eredmény azonban sosem kifizetődő, a szervezetünk látja kárát” – folytatja, majd leszögezi: életmódváltás nélkül nincs tartós eredmény! “Mindig újabb és újabb őrület jelenik meg, éppen azért, mert egyik sem állja meg a helyét. Az egészséges és változatos táplálkozás egyik divatdiétával sem helyettesíthető. A szélsőséges étrend az anyagcsere felborulását okozhatja, ami a vércukorszintre, inzulintermelésre, a fogyás-hízás folyamatára is hatással van. Ezt megelőzni kiegyensúlyozott táplálkozással, mértékletes szénhidrátfogyasztással és hozzáadott cukortól mentes étrenddel lehetséges.”

Réka szerint a fő probléma és a divatdiéták hatástalansága abban rejlik, hogy a diéta lezárásával a fogyókúrázó visszatért az eredeti étrendjéhez, így a szervezet mindent magához vesz, amiből addig hiánya volt, tartalékolja a tápanyagokat, éppen ezért általában nagyobb mértékű hízás következik be.  “A többszöri sikertelen próbálkozás az esetek 90 százalékában lelki problémákhoz vezet, melyet nemcsak az egyén, de a közvetlen környezet is megszenvedhet. A kiegyensúlyozott, tudatos, következetes táplálkozás és a rendszeres testmozgás lehetővé teszi, hogy olyan testben és olyan egészségi állapotban élj, amelyben élni szeretnél! Testedzéssel is elérhető a boldogsághormon termelésének fokozása, nem csak csokival” – vallja Réka,  aki azt tanácsolja a fogyni vágyóknak, járnak nyitott szemmel, és ne dőljenek be a csalogató, hívószavaknak. “A nem megfelelő módszer kipróbálása nem adja meg a korábban ígért eredményt, ez a kudarc  pedig rombolja az önbecsülésedet, pedig nem te vagy a hibás, hanem a kiválasztott módszer!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top