Sztárok

Katalin hercegné teljesítette a királynő óhaját

Pár hete közölte II. Erzsébet Katalinnal, hogy meg kell reformálni az öltözködését. Ezentúl szolidabb ruhákat, térd alatt végződő szoknyákat kell hordania, és viselnie kell a királyi ékszereket. A hercegné az első alkalommal teljesítette az uralkodó kérését, és ragyogóbb volt, mint valaha.

Február 6-ig tart a téli pihenő a királyi családban. 1952-ben ezen a napon hunyt el a jelenlegi uralkodó apja, VI. György király, és lépett trónra a 25 éves II. Erzsébet. Ezt a napot mindig csendben, magányosan tölti a királynő, de aztán beindul a gépezet: visszatér Londonba, és a királyi család többi tagja is munkába áll.

A legtöbb hír, fotó és videó II. Erzsébetről! Kattints ide!

Katalin hercegné is idei első kötelezettségét teljesítette a Nemzeti Portré Galériában, melynek ő a fővédnöke: karib-tengeri vakációjáról visszatérve, napbarnítottan, lenyűgöző éjkék ruhában jelent meg, nyakában pedig ott lógott a királynő egyik legértékesebb gyémánt nyaklánca. A The Nizam of Hyderabad nevű nyakláncot az 1930-as években készítette a Cartier, majd egy indiai uralkodó adta nászajándékba Erzsébetnek 1947-ben a hozzátartozó tiarával. Eredetileg 46 gyémánt díszítette, de ma már csak 38, a többit a királynő kivetette és ékszereket készíttetett belőle. A nyakéket Erzsébet többször is hordta, most azonban Katalinnak adta. A hercegné ezzel teljesítette az uralkodó óhaját, hogy Katalin bizsuk helyet a jövőben hordja többször a királyi ékszereket, tiarákat. Mindez kettőst célt szolgál: még királyibb megjelenést kölcsönöz Katalinnak, már ha erre egyáltalán szüksége van, másrészt pedig szokjon hozzá a királyság jelképeinek, a koronaékszereknek a viseléséhez, illetve a királynő felbecsülhetetlen értékű ékszergyűjteményéhez, mely előbb utóbb a cambridge-i hercegnére száll.

Katalin hercegné teljesítette a királynő óhaját

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top