Sztárok

Kínos bakiba futott bele Vilmos herceg

Károly herceg és fia célul tűzte ki az elefántok, rinocéroszok és más veszélyeztetett fajok megmentését a kihalástól, miközben Vilmos Harryvel éppen vadászattal töltötte a hétvégét.

A brit trón két várományosa videoüzenetben arra figyelmeztetett, hogy az olyan veszélyeztetett fajokra, mint az elefánt, az orrszarvú vagy a tigris a vadorzás, az illegális állatkereskedelem jelenti a legfőbb veszélyt. “Az illegális kereskedelem nemcsak az állatok fennmaradását veszélyezteti, hanem a gazdasági és politikai stabilitást is a világ számos térségében” – hangsúlyozta Károly herceg.

Idősebb fia, Vilmos saját nemzedékéhez fordult felhívással, sürgetve az illegális állatkereskedelem leállítását, a veszélyeztetett fajok jövőjének, életterük védelmének a biztosítását. “Holnap már túlságosan késő lesz ahhoz, hogy megmentsük ezeket az állatokat” – üzente az iskolapadba visszaült herceg.

A videó közzététele után kiderült, hogy Vilmos herceg és testvére, a katonaságtól leszerelt Harry vaddisznó- és szarvasvadászattal töltötte a hétvégét Spanyolországban egy magánbirtokon. Megfigyelők rosszul időzítettnek nevezték a vadászaton való részvételüket az illegális vadállat-kereskedelem elleni kampányuk elindításával egy időben.

Vilmos herceg a 2013-as anglesey-i mezőgazdasági kiállításon:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top