Sztárok

Befutott hírességek, akik videoklipben domborítottak

Doktor House ripacsot alakít, Bruce Willis kitalált figurákat üldöz a sivatagban, de mindez csak a jéghegy csúcsa. Nem ők az egyedüliek, akik szívesen igent mondtak egy videoklipre.

David Boreanaz – Dido (White Flag)
„Olyan férfit akartam, akit könnyen felismer mindenki” – mondta az énekesnő, amikor arról kérdezték, miért éppen David Boreanazt választotta. A Dr. Csont Booth ügynöke korántsem olyan jól fésült, mint ahogy megszokhattuk, de abban igaza volt Didónak, hogy elég ismert embert választott.

Robert Downey Jr. – Elton John (I Want Love)
Elton John valami szokatlant akart, és a klip rendezője akkor állt elő az ötlettel: csináljanak „tátika”-show-t, és keressenek egy olyan színészt, akitől távol áll az éneklés vagy a videoklipforgatás. „A rendező ötlete volt Robert, és tökéletesen bevált. Én a francia tengerparton pihentem, amíg ők dolgoztak. Tizenhatszor futottak neki ennek a felvételnek, és végül az utolsót használták, mert addigra Robert elengedte magát” – mondta Elton John.

Néhány kritikus ugyan egyszerűen csak ostobának tartotta ezt a megoldást, de remekül bevált. A színésznek ez volt ez első munkája, miután kijött az elvonókúráról 2001-ben, és ez új értelmezést adott a szomorú és reménykedő dalszövegnek. A „tátikázás” azonban nagyon megtetszett Elton Johnnak, aki az ezt követő klipben Justin Timberlake-et szerepeltette. A fiatal énekes Elton Johnnak öltözve adja elő a számot, a 70-es évek stílusát idéző ruhájában sokan fel sem ismerték a fiatal zenészt.

Scarlett Johansson – Justin Timberlake (What Goes Around)
Nem volt meglepő, hogy 2007-ben, a klip forgatásakor arról beszéltek, hogy a színésznő és az énekes milyen szenvedélyes viszonyt folytat, hiszen ilyenről minden hasonló alkalommal hallani lehetett.

Kate Moss – White Stripes (I Just Don’t Know What to do With Myself)
Videoklipek sora vezetett el idáig, és ez minden kritikus szerint a legjobb szereplése Kate Mossnak. A brit modell rúdtáncosként teszi-veszi magát, mégis az egész ízléses és sejtelmes marad. Nem véletlen, hiszen ezúttal Sofia Coppola rendezte, és Moss a szerepében is komfortosan érezte magát. Olyannyira, hogy visszautasította az eredetileg felkínált kis fehér ruhát, és inkább fehérneműben táncolt.

Pamela Anderson – Kanye West (Touch The Sky)
Még 2006-ban arról írt a People magazin, hogy Pamela Anderson és a fiatal rapper, Kanye West titokban találkozgatnak az egyik hollywoodi hotelben. Ezért sem okozott nagy meglepetést, hogy a szőkeség feltűnt a zenész videoklipjében. Arról azonban senki nem tud, hogy a videoklip ürügyén jöttek-e össze, vagy éppen ez volt Kanye búcsúajándéka, miután dobta Andersont.

Sacha Baron Cohen – Madonna (Music)
A Diktátor és a Borat-filmek előtt kevesen ismerték fel Cohen tehetségét, de Madonna már akkor látott benne fantáziát. Ezért is szerződtette a 2000-ben forgatott Music-klipre. A két sztár azóta is jó barátságban van, és még az sem ártott a kapcsolatuknak, hogy Cohen Madonna örökbefogadási ügyével viccelődött.

Macaulay Culkin – Michael Jackson (Black or White)
A Reszkessetek, betörők! gyerekszínészeként számtalan sztárt ismert, de barátjának egyedül Michael Jacksont mondta. 9 és 14 éves kora között sok időt töltött Culkin a popsztárral, tíz évvel később a bíróságon is kiállt a barátja mellett, akit akkor kiskorúak molesztálásával vádoltak.

Kirsten Dunst – Savage Garden (I knew I loved You)
Még csak 17 éves volt, amikor a klipben szerelmes nőt alakított. Bár Dunst esetében a „csak” 17 éves persze relatív fogalom, hiszen az Interjú a vámpírral című filmben 12 évesen csókolózott Brad Pitt-tel. Mindenesetre a klip forgatása során mindenki odáig volt a színésznőért, az énekes, Darren Hayes egyesen azt állította, hogy a forgatás idején megbabonázta őt Kirsten.

Goran Visnjic – Madonna (The Power Of Good-Bye)
A legszexisebb férfinak nevezte a színészt Madonna, miután együtt dolgoztak.

Keanu Reeves – Paula Abdul (Rush, rush)
George Lucas nemcsak a Csillagok háborúja- vagy az Indiana Jones-filmekkel alkotott nagyot, hanem Paula Abdul videoklipjével is. Még 1991-ben, a bemutató évében sokan azt hitték, a klip egy filmhez készült, ám később kiderült, hogy ez tévedés. Akkor sokan kampányoltak azért, hogy készítsenek ebből mozit, mert biztosan siker lenne.

Jean Claude Van Damme – Bob Sinclair (Kiss My Eyes)
Öt éven át tanult balettezni és mindig is érdekelték Van Damme-ot a különböző táncok. Ezt a tudását kamatoztathatta a tíz évvel ezelőtti videoklipben, amiben az a legjobb, hogy látszik, mennyire élvezte a színész a forgatást, és hogy nem veszi magát túl komolyan.

Angelina Jolie – The Rolling Stones (Anybody Seen My Baby), Korn (Did My Time)
Még 1997-ben lett világsiker a Rolling Stones száma, a klip pedig egyértelműen Angelina Jolie-nak köszönheti a népszerűségét. Azt mondják, a klip forgatása után kapta meg Jolie A kifutó a semmibe című film főszerepét, mivel a karakter nagyon hasonlított ahhoz, amit Jolie a Rolling Stones-klipben formált meg.

A Korn klipjében már mint Lara Croft szerepel, ami egyben a film promója is volt.

Natalie Portman – Devendra Banhart (Carmensita)
Jól járt Devendra Banhart azzal, hogy egy ideig udvarolt a színésznőnek. Portman a férfi kedvéért hajlandó volt annak klipjében is szerepelni, mégpedig egy amolyan bollywoodi produkcióban. Az indiai Hollywood szellemében készült klip inkább egy kisebb karikatúrának tűnik. Biztos nem erre a legbüszkébb a színésznő.

Mila Kunis – Aerosmith (Jaded)
Az Aerosmith jó érzékkel választ olyan kezdő színésznőket, akik később ismertek lesznek a szakmájukban. Korábban Alicia Silverstone és Liv Tyler is egy klipben lett világhírű, 2000-ben pedig Mila Kunis volt a szerencsés kiválasztott. A hölgy jelenleg Ashton Kutcher barátnője, és egyre több film főszereplője.

Kim Basinger – Tom Petty and The Heartbreakers (Mary Jane’s Last Dance)
Ismert színésznő még ilyen szerepet nem vállalt el, mint Basinger Tom Petty kedvéért. A klipben az énekes egy beteges boncmestert alakít, aki beleszeret az egyik hullájába, ez utóbbit alakítja Basinger.

Ben Affleck – Jennifer Lopez (Jenny from The Block)
Kétségtelenül sikeresebb volt, amikor Lopez vonta be egykori vőlegényét a munkába, mint amikor fordítva történt. Affleck karrierje szépen lefelé ívelt, amíg Lopezzel volt együtt, így az sem okozott neki nagy gondot, hogy szerepet vállaljon a menyasszonya klipjében – ahol magát játszotta. Affleck idejébe is belefért, Lopez is örült a közös munkának.

John Malkovich – Hugh Lauire – Annie Lennox (Walking On Broken Glass)
John Malkovich és Hugh Laurie is kiválóan hozzák a riválisokat ebben a klipben, bár ma már nehéz elvonatkoztatni attól az őrült figurától, akit John Malkovich a RED-filmekben hozott, vagy Laurie Doktor House-beli karakterétől. „A klipet a Veszedelmes viszonyok című film ihlette, amiben John szerepelt. Imádtam a forgatást, mert bármennyire is komolynak hisznek, ragyogó humorérzékem van” – mondta Lennox a forgatásról.

Julia Roberts – Dave Matthews Band (Dreamgirl)
Az ikrei születése utáni első munkája volt Julia Robertsnek ez a videoklip, amit azért is vállalt el, mert már hiányzott neki a munka. „Szükségem volt erre” – mondta Roberts, akinek régi barátja Dave Matthews. A zenész arra is hajlandó volt, hogy Roberts igényeihez igazítsák a forgatást, sőt a klipen is alakítottak, ha Roberts úgy érezte jónak.

Ben Stiller – Jack Johnson (Taylor)
Tíz éve készült a klip, de Ben Stiller ugyanolyan jól alakít ebben az öt percben, mint a filmjeiben. A koncepció szerint túl komolyan és szó szerint veszi Johnson dalát, amit éppen ezért képtelen normálisan előadni. Angolul tudók előnyben.

Courteney Cox – Bruce Springsteen (Dancing in The Dark)
Jó néhány évvel a Jóbarátok sikere előtt a húszéves színésznő rögvest ismertségre tett szert, amikor Springsteen őt emelte fel a színpadra maga mellé a Brian de Palma rendezte koncertvideóban. Az 1984-es klipet mindenesetre nem bonyolították túl, az biztos.

 

Bruce Willis – Gorillaz (Stylo)
Elég költségesre sikerült a Gorillaz két évvel ezelőtti videoklipje, de mint kiderült, nem Bruce Willis miatt. Ő volt ugyanis az egyetlen, aki nem került pénzbe, ingyen vállalta a szereplést, mivel régi rajongója az együttesnek, és baráti viszonyban van a Gorillaz kitalálójával. Ezért igazi „édeskének” nevezték Bruce Willist egy interjúban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top